Френският кандидат направи чудеса в кухнята на състезанието и спечели 14-тото издание на Bocuse d’Or. Повече от 2 000 привърженици присъстваха на победата му по време на финала в Лион.Този престижен кулинарен конкурс, създаден от Пол Бокюс през 1987 г., се провежда на всеки 2 години и награждава най-добрият готвач сред 24 кандидати от пет континента.
Резултати:
Bocuse D’OR
Thibaut Руджери, Франция, спечели Bocuse d’Or 2013 статуетка и 20 000 € парична награда.
Bocuse d’Argent
Jeppe Foldager, Дания, спечели Bocuse d’Argent 2013 статуетка и 15 000 € парична награда.
Bocuse БРОНЗ
Noriyuki Hamada, Япония, спечели на Bocuse бронз 2013 статуетка и 10 000 € парична награда.
През 2013 Франция отново се качи на най-високото стъпало на подиума /което не беше ставало от 2007г./ , второто място потвърди че в Дания има наследник на Rasmus Kofoed , а бронза отиде за Япония, с което Азия се върна на подиума ,като за последно това се случи в Сингапур през 1989г.
Това издание на Бокюс д`Ор беше важна стъпка в историята на кокурса : нова тема риба, маркировка взимаща предвит геогравските различия както и участието на нови страни .