МЕТРО Академия представя британците шеф Тодиуала и шеф Бъси в двудневен майсторски клас
Шеф Сайръс Тодиуала ще разкрие тайните на ориенталската кухня и подправките и ще представи новата си книга “Spice Box”
Шеф Колин Бъси ще представи специфични техники и маринати за приготвяне на дивечово месо, усъвършенствани през 35 годишната му кариера
Вижте повече за кулинарния майсторски клас и как да се запишете тук!
За първи път в България, едни от най-големите имена в британското кулинарно изкуство, шеф Сайръс Тодиуала и шеф Колин Бъси, ще проведат двудневен майсторски клас ексклузивно за МЕТРО Академия. Майсторският клас ще се състои в два отделни дни – 26 и 27 септември.
На 26 септември шеф Колин Бъси ще демонстрира техники, маринати и гарнитури за приготвяне на дивечово месо. На 27 септември шеф Сайръс Тодиуала ще представи различни ястия от ориенталската кухня с помощта на 10 основни подправки. Сайръс ще демонстрира разнообразни начини за приготвяне на ястия от достъпни продукти, съчетани с необикновени аромати и екзотични вкусове, които могат да бъдат опитани и в някой от собствените му ресторанти като лондонския CaféSpiceNamasté или Mr Todiwala’s Kitchen.
Шеф Тодиуала е познат и като телевизионен готвач, знаменитост в британските телевизии BBC, Channel 4, UKTV и ITV. Първият му ресторант „ CaféSpiceNamasté “, е най-дългогодишният ресторант в Michelin BIB Gourmand, награждаван всяка година от 1997г. насам от престижния ресторантски гайд. Сайръс притежава четири ресторанта във Великобритания и един в родната му Индия. На 27 септември, шеф Тодиуала ще представи в България и последната си издадена книга „Spice Box“. Книгата разказва за подправките и как те могат да направят едно ястия завършено и достойно за ресторант Мишлен. Носител е на Ордена на Британската империя заради благотворителната и социалната си дейност и заслуги в ресторантьорството и кулинарната индустрия.
Колин Бъси активно се занимава с обучения на готвачи, преподаватели и ученици във всички области на хранително-вкусовата промишленост в тясно сътрудничество с правителството на Великобританияр води и курсове в Университета Глазгоу. Работи съвместно с „Clifton Technologies“ върху технологични разработки на специализирано оборудване sous vide от ново поколение. От 2008 г. има и собствена консултантска компания, която е специализирана в предлагането на комплексни решения за бизнеса в областта на ресторантьорството.
Двудневният майсторски клас е практически насочен и всички участници ще могат да се включат активно в приготвянето на ястията заедно с шеф Сайръс Тодиуала и шеф Колин Бъси. Работният език на курса ще бъде английски, за което ще има подсигурено техническо оборудване за симултантен превод за всеки един от участниците.