Състезанието е отворено за всички професионални готвачи
- Правилно наименование на ястията е задължително.
- Ястията/ експонатите не трябва да са оценявани на кулинарни състезания до този момент.
- Не ядливи продукти не трябва да се използват.
- Състезателите трябва да пристигнат в деня на състезанието със своите ястия в готов вид за презентация. САМО незначителни довършителни работи ще бъдат разрешени на място в деня на състезанието.
- Състезателите са длъжни да носят свои инструменти, ножове, тенджери, тигани и малки електрически или механични уреди за довършителните работи по експонатите.
Промени в структурата на менюто могат да се правят само в писмен вид до организаторите/ Техническото жури.
Имайте предвид, че промените могат да се правят не по късно от 27 Октомври 2023г. Всеки участник ще получи потвърждение.
Краен срок за записване и подаване на документи 27 Октомври 2023г.
Категорията е без дегустация. Журито си запазва правото да провери всички ястия на масата за използването само на ядливи продукти.
Маса за презентация
- Всеки участник трябва да презентира на маса с размери 180см. дължина и 80см. ширина, която ще бъде предоствана от организаторите.
- Декорацията на масата е по избор на участника.
- Наименование на всяко ястие трябва да бъде поставено на дисплей от всеки един участник. Рецепта трябва да има при поискване от журито.
- Всеки участник сам осигурява презентационните чинии, материалите и декорацията за масата.
Всеки участник трябва да приготви шест различни вида студени предястия, два вида десерт и три основни ястия сервирани в индивидуални презентационни чинии. Време за подреждане на презентационната бюфет 35 мин.
А1 Шест различни вида студени предястия
Тип тапас, да не надвишават 0.080 гр. Трябва да се приготвят по 10 бр. от всеки вид. Свободна презентация.
2 вида месни тапаси от вид x 10 бр. на бюфета /пример, пилешко, свинско/
2 вида безмесни тапаси от вид x 10 бр. на бюфета
1 вид рибни тапаси x 10 бр. на бюфета
1 вид веган тапаси x 10 бр. на бюфета
А2 Три вида индивидуални основни ястията презентирани в чинии
Трябва да бъдат сервирани на бюфета в индивидуални чинни. /към ястията трябва да присъства и гарнитура по избор на участника/. Свободна презентация.
1 вид х 1 бр. месно ястие
1 вид х 1 бр. рибно ястие
1 вид х 1 бр. вегетарианско ястие
А3 Два различни вида индивидуални десерти
Десерта не трябва да надвишава 0.120гр. Свободно презентирани на бюфета.
2 вида x 10 бр. от вид = 20 бр. десерти
- Презентация и иновация 30 точки
- Композиция 30 точки
- Правилна професионална подготовка, техники 30 точки
- Сервиране 10 точки
ОБЩО БРОЙ ТОЧКИ 100
ПОЛОВИН ТОЧКИ НЕ СЕ ДАВАТ
Регистрацията става само онлайн.
Крайна дата: 27 Октомври 2023
За повече информация и контакт :
krasimira.slavkova@bapc.bg
РЕГЛАМЕНТ
ФОРМА ЗА УЧАСТИЕ