Състезанието е отворено за всички професионални готвачи
- Правилно наименование на ястията е задължително.
- Ястията/ експонатите не трябва да са оценявани на кулинарни състезания до този момент.
- Не ядливи продукти не трябва да се използват.
- Състезателите трябва да пристигнат в деня на състезанието със своите ястия в готов вид за презентация. САМО незначителни довършителни работи ще бъдат разрешени на място в деня на състезанието.
- Състезателите са длъжни да носят свои инструменти, ножове, тенджери, тигани и малки електрически или механични уреди за довършителните работи по експонатите.
Промени в структурата на менюто могат да се правят само в писмен вид до организаторите/ Техническото жури.
Имайте предвид, че промените могат да се правят не по късно от 15 Април 2020г. Всеки участник ще получи потвърждение.
Краен срок за записване и подаване на документи 13 Април 2020г.
Категорията е без дегустация. Журито си запазва правото да провери всички ястия на масата за използването само на ядливи продукти.
Маса за презентация
- Всеки участник трябва да презентира на маса с размери 180см. дължина и 80см. ширина, която ще бъде предоствана от организаторите.
- Декорацията на масата е по избор на участника.
- Наименование на всяко ястие трябва да бъде поставено на дисплей от всеки един участник. Рецепта трябва да има при поискване от журито.
- Всеки участник сам осигурява презентационните чинии, материалите и декорацията за масата.
Всеки участник трябва да приготви шест различни вида студени предястия, два вида десерт и три основни ястия сервирани в индивидуални презентационни чинии.
А1 Шест различни вида студени предястия
Тип тапас, да не надвишават 0.080 гр. Трябва да се приготвят по 10 бр. от всеки вид. Свободна презентация.
2 вида месни тапаси от вид x 10 бр. на бюфета /пример, пилешко, свинско/
2 вида безмесни тапаси от вид x 10 бр. на бюфета
1 вид рибни тапаси x 10 бр. на бюфета
1 вид веган тапаси x 10 бр. на бюфета
А2 Три вида индивидуални основни ястията презентирани в чинии
Трябва да бъдат сервирани на бюфета в индивидуални основни чинни. /към ястията трябва да присъства и гарнитура по избор на участника/. Свободна презентация.
1 вид х 1 бр. месно ястие
1 вид х 1 бр. рибно ястие
1 вид х 1 бр. вегетарианско ястие
А3 Два различни вида индивидуални десерти
Десерта не трябва да надвишава 0.120гр. Свободно презентирани на бюфета.
2 вида x 10 бр. от вид = 20 бр. десерти
- Презентация и иновация 25 точки
- Композиция 25 точки
- Правилна професионална подготовка, техники 25 точки
- Сервиране 25 точки
Общо брой точки 100, половин точки не се дават.