РЕГЛАМЕНТ
________________________________________________________________
Тема: ЗАТВОРЕНА ПРЯСНА ПАСТА, приготвена с брашно ………….., ЗА КУПАТА НА ДЕЛИТА ТРЕЙД ООД
Състезателите трябва да изготвят и презентират най-креативна рецепта по зададената тема: ЗАТВОРЕНА ПРЯСНА ПАСТА.
Брашната за замесване на пастата се подсигуряват от фирма Делита Трейд и са следните видове:
– БРАШНО ОТ ТВЪРДА ПШЕНИЦА SEMOLA „REGGIO DI FARINA“
– БРАШНО ОТ ТВЪРДА ПШЕНИЦА ДВОЙНО СМЛЯНО (SEMOLA RIMACINATA) „REGGIO DI FARINA“
– ИНТЕГРАЛНО БРАШНО/ПЪЛНОЗЪРНЕСТО ПШЕНИЧНО БРАШНО/ Grandi Molini Italiani „GMI“LINEA –PRIMO INGREDIENTE
За информация относно продуктите и поръчки:
http://www.delitatrade.com/product-category
Всеки състезател, ще получи нужното му количество брашно за замесване на тестото в състезателния бокс. Всички останали продукти и добавки следва да бъдат подсигурени от състезателя и описани подробно в неговата технологична карта.
За въпроси относно основния продукт
Радостин Гаджев – ДЕЛИТА ТРЕЙД ООД,
Т. 0889 237 979, e-mail: r.gadzhev@delitatrade.com
Краен срок за записване и подаване на документи 4 Април 2019г.
За регистрация и въпроси към организаторите:
krasimira.slavkova@bapc.bg
Изисквания към състезателите и Критерии за оценка:
Приготвят се 2 порции паста (в две чинии), една за оценка от журито и една за официална снимка и презентация пред публиката.
Всеки участник има право точно на 60 минути за приготвяне на темата Затворена прясна паста. 60-те минути започват да текат след разполагане на всички продукти и уреди в състезателния бокс. Излизане от времето ще бъде санкционирано от организационния комитет и журито.
Основен критерий за оценка от журито за всички ястия са използваните продукти и метода на работа. Ястията трябва да бъдат авторски, креативни, професионално презентирани и с кратко описание.
Всеки участник ще подсигури необходимите си допълнителни продукти сам, по предварително направеното от него меню. Не се позволява внасянето на заготовки, ако те не са включени в предварително предоставената рецепта и одобрена от Организационния комитет и Техническото жури. Основния продукт, паста се подсигурява от организаторите. Не се допуска внасяне на друг вид паста за тази категория. Забранено е използването на не ядливи продукти!
Не са позволени предварителни заготовки, с изключение на по долу изброените продукти:
- Зеленчуци, плодове – измити почистени, но не нарязани;
- Картофи – измити и обелени, но не нарязани;
- Лук – обелен, но не нарязан;
- Основните съставки могат да бъдат претеглени и измерени;
- Позволено е да се махнати люспите и костите на рибата;
- Позволено е да са махнати костите от месото;
Кандидатите ще трябва да представят своите продукти пред Отговарящите за кухнята комитет преди започване на състезанието. В случай на не свършване на тази задача организаторите си запазват правото да предприемат допълнителни мерки в съответствие с характера на нарушението.
Промени в менюто могат да се правят, но само в писмен вид до организаторите и техническото жури. Всеки участник ще получи потвърждение.
Всеки състезател трябва да донесе със себе си необходимия набор и асортимент от инструменти и нужната му за участието и презентацията посуда. Препоръчваме да се носят съдове за индукционни котлони и тавички по размер GN за конвектомат с GN 1/1.
Състезателните боксове ще бъдат оборудвани с 1 бр. конвектомат, 2 работни плота, мивка, 2-ка индукционни котлони, малък хладилник, 1 бр. шоков охладител за всички участници. Свободни изводи за електричество за пускане на допълнителна техника трябва да е донесена от участниците.
Участника се състезават самостоятелно по време на цялото състезание, като няма право да ползва помощници освен „стюард” – хигиенист. Препоръчваме да си подсигури свой „стюард-хигиенист”.
Участие в надпреварата „Паста за купата на Делита Трейд” ще вземат само първите 10 претендента по реда на тяхното записване.
Сертификат за участие ще бъде даден на всички участници.
1во място Златен медал, Купа, Диплома и Парична награда от 1000 лв.
2ро място Сребърен медал, Купа и Диплома
3то място Бронзов медал, Купа и Диплома