За втора поредна година Unilever Food Solutions отправя сериозно предизвикателство към всички в професионалните кулинарни среди –UniChef.
Тази година състезанието е разделено на две категории:
UniChef 2.0. – за професионални готвачи
UniChef Junior – за ученици от гимназии и техникуми с кулинарен профил
Как да участваш?
1 етап:01-31.10.2016
- Приготви специалитет като използваш продуктите от професионалните серии на Knorr / Hellmann`s
- Регистрирай се на www.unichef.bg и качи снимка и рецепта на ястието си. Сподели я с приятелите си във Facebook и събирай точки.
2 етап: 09-11.11.2016
1. Десетте участника от всяка категория, събрали най-много точки, отиват на SIHRE през ноември в гр. София, където ще трябва да приготвят в реално време предложеното от тях ястие в 3 порции за 1 час.
Жури, съставено от международни готвачи, ще оценява ястията и ще оценява ястията по 5 основни критерия:
1. Вкус
2. Презентация
3. Креативност на смесване на вкусове, текстури, цветове
4. Технически умения
5. Степен на използване на продуктите на Unilever Food Solutions
Наградата за победителя от категория „Професионални готвачи“ е: четиридневна екскурзия до Лион с акредитация за най-голямото кулинарно събитие – световния финал на Bocuse D`or през януари 2017.
Наградата за 2-ро място е награден ваучер на стойност 500 лв, а на 3-то място – награден ваучер на стойност 300 лв.
Наградата за победителя от категория „Ученици“ е индивидуална награда – награден ваучер на стойност – 500 лв + награден ваучер за закупуването на професионално оборудване за училището;
Наградата за 2-ро място е индивидуална награда- награден ваучер на стойност от 300 лв, а на 3-то място – индивидуална награда- награден ваучер на стойност от 200 лв.
Повече за кулинарното състезание, може да намерите тук: unichef.bg.