Националното кулинарно и винено изложение ще се проведе за втори път в Двореца на културата и спорта във Варна от 25 до 27 април 2014 г., за да продължи традициите на дегустациите на вино и храна в града от 30-те години на миналия век до днес.
По време на фестивала, който няма състезателен характер, в зала „Младост” изби и производители на хранителни продукти от цялата страна ще покажат вина, меса, сирена, колбаси и хлебни изделия. Ще има възможност и да се организират срещи между производители и търговци, винари, лозари, туроператори, хотелиери, ресторантьори и ценители.
По същото време в зона „Ресторантът” шеф Петър Йоргов и екипът му от Българската асоциация на професионалните готвачи ще предлагат гурме меню за посетителите.
Официалното откриване ще е в 11.00 часа на 25 април. В следващите дни вратите на изложението ще са отворени за посетители от 10.30 часа.
Организатори на националното изложение са Цанко Станчев – председател на Черноморска районна лозаро-винарска камара, Пламен Грозданов – изпълнителен директор на сдружение ”Съюз Произведено в България”, Стефка Свещарова – председател на Българска асоциация на сомелиерите и виноценители и Петър Йоргов от Българска асоциация на професионалните готвачи.
Menumag.bg и divino.bg са медийни партньори на фестивала.