На 4-5 Март 2014 в ПГХТ „Акад. НЕДЕЛЧО НЕДЕЛЧЕВ“ Сливен ще се проведе обучителен семинар на учители от Професионалната гимназии от хранително-вкусовата промишленост. Лектори на събитието ще бъдат :
Николай Василев – Главен готвач Ресторант Фюжън Грифид Хотел Метропол
Петър Бураков – Главен готвач Ресторант Мусала хотел Лондон
Темите и кулинарните техники ,които ще бъдат застъпени :
Студени емулсионни сосове – винегрети
Винегрети с млечна основа
Песто – видове
Приготвяне на основен телешки сос – Деми глас
Редукции
Естествени оцветители
Ароматни и цветни масла/олио босилек, къри, магданоз …..
Приготвяне на чипс от зеленчуци и плодове
Домашно мариноване и опушване на сьомга
Техника за готвене на зимни кореноплодни зеленчуци
Техника на готвене на месо в ароматни треви
Техники на готвене на нежни рибни филета – лаврак, ципура
Техники на готвене на патешко магре
Порциране на говеждо филе – оформяне и приготвяна на стекове
Работа с желиращи агенти – АГАР-АГАР
Работа с въздушни текстури – ЛЕЦИТИН
Работа със сгъстяващи агенти – КСАНТАН
Смяна на текстурата използвайки сифон
Готвене във вакум
Презентации