Скъпи Приятели,
За втора поредна година, имаме удоволствието да Ви представим младите кулинарни звезди от различни краища на България.
В настоящия момент България извървява своя начален път във висшата кулинария. Въпреки, че не сме на нивото на французи, италианци или испанци, ние имаме всички природни дадености да развием кухня от високо ниво. Това може да стане като черпим опит от най-добрите в света. В момента, в най – елитните български професионални училища, често гостуват готвачи от световен ранг. Тази вечер ще е малко по – различна от всички други – ще дадем на най – младите да покажат какво те са научили от контакта с най-добрите в света. Прибавяме и факта, че всички деца, които ще готвят тази вечер имат сериозен стаж в топ ресторантите на България. По този начин всички ние, ще имаме удоволствието да добием вкусова представа за реалното бъдеще на готварската професия в България.
Ресторант – Винарна Di Wine
Сряда, 6 Ноември 2013, 19:00ч.
есенна вечеря
С Най – ИЗЯВЕНИТЕ Млади Готвачи на България
С Любезното Съдействие на:
Българската Асоциация на Професионалните Готвачи
ПГТ „Проф. д-р. Асен Златаров” – Варна
Терарос Комерс
Метро Кеш енд Кeри
Паста Фреска
Хотел „Голдън Тюлип” – Варна
Цена за Куверт – 38 лв.
Резервации:
Управител: Любомир Стоянов – 0878 60 60 50
Aдрес: Варна, ул. „Братя Шкорпил”№2
МЕНЮ
Николай Николаев Николов – ПГТ “Проф. д-р. Асен Златаров”, гр. Варна
Най – добър млад барман на България за 2013, първо място – Пловдив
& Владимир Сашев Милков от ПГТ “Иван Вазов“, гр. Слънчев Бряг
Най – добър млад барман Регионално – 2013, първо място – Бургас
Посрещане с Коктейл №1 на България за 2013г.
Spicy Mom
ДЖИМ БИЙМ, ГАЛИАНО, ЛИКЬОР ЯГОДА, СИРОП SPICY, СОК ОТ ЛАЙМ „CORDIAL”
Кристина Дамянова Йорданова СОУ “Васил Левски”- Троян
Най – добър млад готвач Регионално – 2013, първо място – Габрово
Микс от Есенни Салатки
КАНЕЛОН ОТ КРАСТАВИЦА С MУС ОТ ДОМАШНО КОЗЕ СИРЕНЕ С БИЛКИ,
ПЕЧЕНИ ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ, ОРЕХОВА БИСКВИТА, ТАПЕНАДА ОТ МАСЛИНИ
Стилияна Йорданова Костадинова – ПГТ “Проф. д-р. Асен Златаров”, гр. Варна
Най – добър млад готвач Регионално – 2013, първо място – Бургас
Прясна Паста с Манатарки и Есенен Черен Трюфел
КАПУЧИНО ОТ 6 МЕСЕЧЕН ОВЧИ КАШКАВАЛ
Христина Йорданова Христова – ПГТ “ д-р. Васил Берон”, гр. Велико Търново
Най – добър млад готвач на България за 2013, второ място – Пловдив
Пошироно Филе от Лаврак
ЛИМОНЕНО КИЛИМЧЕ, ГЛАЗИРАНИ БЕЙБИ МОРКОВИ, КУБЧЕ ОТ ГРАХ,
БРАЗИРАНО ЧЕРИ ДОМАТИ, ПАНИРАНО РИЗОТО В КОРНФЛЕЙКС, СОС ХОЛАНДЕС
Сорбе от Дюли с Лайм и Чили
Евгени Илиянов Чакъров – ПГ и ХВТ Св. д. “Солунски” гр. Асеновград
Най – добър млад готвач на България за 2013, първо място – Пловдив
Патешко Бутче Конфи с Аромат на Лавандула
ПЮРЕ ОТ СЛАДЪК КАРТОФ СЪС СТАФИДИ, БОРОВИНКОВ СОС
Симеон Христов Симeонов от ПГТ “Иван Вазов“, гр. Слънчев Бряг
Най – добър млад готвач Регионално – 2013, второ място – Бургас
Ябълка с Четири Вида Ядки
ПРИГОТВЕНИ НА 63 ГРАДУСА, С ВКУС НА ВАНИЛИЯ,
ПИСТАЧО, БАДЕМИ, ЛЕШНИЦИ И ОРЕХИ
Анна Валентинова Иванова – ПГТ “Проф. д-р. Асен Златаров” гр. Варна
Най – добър млад Сладкар на България за 2013, първо място – Пловдив
Чийз Кейк от Тиква Цигулка
С ПОРТОКАЛ И РОМ, МЕДЕН МУС С РОЗМАРИ