Фестивала се организира със съдействието на Българска Асоциация на Професионалните Готвачи.
За фестивала
Присъединете се към честването на кулинарното съвършенство в Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт на втория годишен храните Premier Festival 2013. Водещи Български и чуждестранни готвачи, сомелиери и най-добри производители на вино и изискани деликатеси ще Ви открият тайните на гастрономическия свят!
ОБИЧАТЕ ХУБАВАТА ХРАНА?
ГАСТРОНОМИЧЕСКИ ФЕСТИВАЛ ПРЕМИЕР Е ВАШЕТО МЯСТО!
КАНИМ ВИ ДА ОПИТАТЕ ОТ СПЕЦИАЛНО ПРИГОТВЕНИ И УНИКАЛНИ КУЛИНАРНИ ИЗКУШЕНИЯ ОТ СВЕТОВНА КЛАСА. ИЗКУСИТЕЛНИ ТВОРЕНИЯ ОТ БЪЛГАРСКАТА,ГРЪЦКАТА, СИЦИЛИАНСКАТА, ФРЕНСКАТА И ОРИЕНТАЛСКАТА КУХНЯ, СЪЧЕТАНИ С ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ВИНА И АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ,В АКОМПАНИМЕНТА НА ПРИЯТНА МУЗИКА.СРЕЩНЕТЕ СЕ С НЯКОИ ОТ ВОДЕЩИТЕ БЪЛГАРСКИ И МЕЖДУНАРОДНИ ГОТВАЧИ И ВКУСЕТЕ ОТ ТЕХНИТЕ СЪБЛАЗНИТЕЛНИ ТВОРЕНИЯ.ОПИТАЙТЕ РАЗЛИЧНИ ВИНА И СЕ НАУЧЕТЕ КАК ДА ГИ СЪЧЕТАВАТЕ С ХРАНАТА ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ СОМЕЛИЕРИ.НАУЧЕТЕ ФИНОТО ИЗКУСТВО НА ПРИГОТВЯНЕ НА КАФЕ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ БАРИСТИ,УЧАСТВАЙТЕ В КОНКУРСИ ПО ГОТВЕНЕ И ДЕГУСТАЦИЯ И СЕ НАСЛАДЕТЕ НА ЗАБАВЛЕНИЯТА ПОДГОТВЕНИ СПЕЦИАЛНО ЗА ВАС!ПРОБВАЙТЕ МЕСТНИ ПРОДУКТИ,СРЕЩНЕТЕ СЕ СЪС САМИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И СЕ ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ ОТ ШАНСА ДА СИ ЗАКУПИТЕ ОТ ТЯХ!ТОВА СА САМО НЯКОЙ ОТ ДЕЙНОСТИТЕ,КОИТО ВИ ПРЕДЛАГАМЕ НА ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА ПРЕМИЕР ФЕСТИВАЛА НА ХРАНИТЕ.ПОГЛЕЗЕТЕ СЕТИВАТА СИ С РАЗЛИЧНИ ВКУСОВЕ,ОТДАЙТЕ СЕ НА НЕСРАВНИМИ ЗАБАВЛЕНИЯ И НЕЗАБРАВИМИ ЕПИКУРЕЙСКИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ-ОПИТВАЙКИ ВКУСОВЕ ОТ ЦЯЛ СВЯТ В ПРЕМИЕР ЛЪКШЪРИ МАУНТИН РИЗОРТ.
01/11/2013 Петък – България
- Семинар и дегустация на вино представени от Стефка Свещарова (Президент на Българската асоциация на сомелиерите и ценителите на вино)
- Коктейл парти: изискани вина съчетани с уникални хапки приготвени от „Българската асоциация на професионалните главни готвачи”
- Ди Джей
- Лате изкуство : презентация на кафе изкуството, представена от Йордан Дъбов (Президент на Българската асоциация на баристите)
02/11/2013 Събота – България
- Семинар за виното представен от Стефка Свещарова (Президент на Българската асоциация на сомелиерите и ценителите на вино)
- Тайните на манастирската кухня, представени от Отец Епифаниос директно от Маунт Атос.
- Дегустационна вечеря приготвена от Петър Йоргов (“Di Wine” restaurant – Varna /Главен Готвач на годината за 2009 в България ): Българската традиционна кухня представена като кулинарно изкусто
- Изкуството на кафето представено от Йордан Дъбов (Президент на Българската асоциация на баристите)
- Ди джей парти
08/11/2013 Петък – Ориентал
- Семинар за виното представен от Стефка Свещарова (Президент на Българската асоциация на сомелиерите и ценителите на вино)
- Ориенталско меню съчетано с вино и приготвено от Тони Иванов (ресторант “Forum” – Стара Загора) & Петър Йоргов (ресторант “Di Wine” – Варна /Главен готвач на годината в България за 2009)
- Музикално парти с Ди джей -след вечерята
- Лате изкуство: презентация на кафе изкуството, представена от Йордан Дъбов (Президент на Българската асоциация на баристите)
09/11/2013 Събота – Сицилия
- Семинар за виното представен от Стефка Свещарова (Президент на Българската асоциация на сомелиерите и ценителите на вино)
- Дегустационно Сицилианско меню съчетано с Италиански вина и приготвено от Прокопио Гаетано (Главен готвач от Сицилия) & Петър Йоргов (ресторант “Di Wine” – Варна /Главен готвач на годината в България за 2009)
- Музикално парти с италианска музика след вечерята
- Изкуството на кафето представено от Йордан Дъбов (Президент на Българската асоциация на баристите)
15/11/2013 Петък – Франция
- Дегустация на вино
- Дегустация на коняк
- Дегустационно френско меню съчетано с Френски вина и приготвено от Димо Димов (бивш Главен готвач на ресторант “Crocodile” – Франция , ресторантът притежава 3 Мишлен звезди / собственик на софийска компания за кетъринг) & Петър Йоргов (ресторант “Di Wine” – Варна /Главен готвач на годината в България за 2009)
- Музикално парти с Ди джей -след вечерята, коктейли с коняк и пури
16/11/2013 Събота – Гърция
- Дегустация на традиционни гръцки напитки и вина
- Състезание: “Разпознай гръцките подправки само от аромата им!”
- Гръцко музикално парти след вечерята
- Дегустационно гръцко меню приготвено от главни готвачи от Гръцкия клуб на Главните готвачи & Петър Йоргов (ресторант “Di Wine” – Варна /Главен готвач на годината в България за 2009)
- Гръцко музикално парти след вечерята