На 06-07 Ноември 2013г. в
Интер Експо Център София по време на СИХРЕ 2013
за втори път в България се проведе Квалификация
за най-престижното състезание за професионални готвачи Bocuse d’Or .
Победителят от Националната квалификация ще представи България на
Bocuse d’Or Европа .
1 място | 725 точки | |||
Кандидат : | ||||
Име :Петър Пламенов Петров | ||||
Работно място : CultGourmet Catering | ||||
Помощник : | ||||
Име :Никол Цветанова Цветанова | ||||
Работно място : CultGourmet Catering | ||||
Треньор: | ||||
Име :Димчо Иванов Димов | ||||
Работно място : CultGourmet Catering | ||||
2 място | 633 точки | |||
Кандидат : | ||||
Име :Веселин Калев | ||||
Работно място : Burg Wernberg, ресторант Kastell | ||||
Помощник : | ||||
Име Антонио Иванов | ||||
Работно място : Ресторант Este | ||||
Треньор: | ||||
Име :Станислав Котев | ||||
Работно място :хл. Рила,Боровец | ||||
3 място | 586 точки | |||
Кандидат : | ||||
Име : Мартин Младенчев Колев | ||||
Работно място : ресторант El Toro Loco | ||||
Помощник : | ||||
Име : Валентин Тодоров | ||||
Треньор: | ||||
Име : Борис Веселинов Петров | ||||
Работно място : ресторант El Toro Loco |
https://www.facebook.com/BocusedorOfficial
Организатор : Българска Асоциация на Професионалните Готвачи
Bocuse d’Or е признат като Оскарите в Кулинарния Свят и е кулинарен конкурс , създаден през 1987г. от един от най-големите готвачи в света Paul Bocuse.От тогава на всеки две години се организират три регионални квалификации – Bocuse d’Or Европа, Азия и Латинска Америка.
ПРОДУКТИ,ТЕМА,ПРЕЗЕНТАЦИЯ
МЕСНО ЯСТИЕ
Основен продукт: Говеждо бон филе
Описание: Говеждо бон филе 1,700-2,000 кг.
ВАЖНО
- Месното ястие трябва да включва 3 гарнитури ,които са по избор на кандидата
- Месното ястие по темата трябва да съдържа поне един характерен български продукт
НАЛОЖЕНА ТЕМА
Топло ястие ,което да се сервира за 6 човека :
- трябва да се приготви за 2 човека в индивидуални чинии и за 4 човека на поднос
- 4 порции трябва да се приготвят на поднос осигурен от организаторите
4 порции след това ще бъдат сервирани в чинии за дегустация за дегустационното жури
2 чинии за презентация ще бъдат приготвени от кандидатите
- 1 чиния ще се сервира за да се покаже от главния сервитьор ,който ще разреже ястието
- 1 чиния ще бъде използвана за официални снимки и презентация на публиката
РИБНО ЯСТИЕ
Основен продукт : Сьомга
Описание: 1/2 сьомга, с кожа
ВАЖНО
- Рибното ястие трябва да съдържа три гарнитури, които са по избор на кандидата
- Рибното ястие по темата трябва да съдържа поне един характерен български продукт
НАЛОЖЕНА ТЕМА
Топло ястие,което да се сервира за 6 човека :
- трябва да се приготви за 2 човека в индивидуални чинии и за 4 човека на поднос
- 4 порции трябва да се приготвят на поднос осигурен от организаторите
4 порции след това ще бъдат сервирани в чинии за дегустация за дегустационното жури
2 чинии за презентация ще бъдат приготвени от кандидатите
- 1 чиния ще се сервира за да се покаже от главния сервитьор ,който ще разреже ястието
- 1 чиния ще бъде използвана за официални снимки и презентация на публиката
Отбор
Попълването и изпращането на молбата за участие означава ,че всеки кандидат е прочел ,разбрал и приема правилата на състезанието .Кандидата трябва да дойте с неговия/нейния помощник и треньор. Само един от кандидатите ще има правото да представи страната си.
Кандидата
Трябва да е на поне 23 години през Януари 2015
Това състезание е отворено за всички професионални готвачи с гражданство / изисква се паспорт за потвърждение/
Помощник (асистент на кандидата)
Трябва да е не по възрастен от 23 години през Януари 2015г.
Треньор
Всеки отбор трябва да има официален треньор.Треньорите ще имат достъп до сцената, лицето на кухнята, за да могат да тренират техните кандидати по време на състезанието, както и да промотират участника по време на интервюта с водещия .
По време на състезанието треньорите немогат:
- да влизат в кухните на участниците и зад кулисите
- да осигурят физическа помощ / включително и почистване на чинии и плата /
____________________________________________________________________________________
Организаторите осигуряват :
Продуктите по зададената темата / Обявени в регламента /
Кошница с основни продукти / В техническия файл /
1 Двойна стая / В техническия файл /
Допълнителна информация – след регистрация на участника.
____________________________________________________________________________________
РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ ТУК >>>
ФОРМА ЗА УЧАСТИЕ ТУК >>>
email : krasimira.slavkova@bapc-bg.com