На 14.05.2013г. ще се проведе кулинарен курс в Метро Академия София с партньорство с БАПГ.
Тема на лекцията ще бъде :
Ястия приготвени с вина
Заедно ще дискутираме, приготвим и опитаме:
– винени сосове и основи за тях
– винен сос за риба и морски продукти
– задушено агнешко с червено вино и мащерка
Водещ: Антонио Иванов
Антонио е ученик последна година в Софийската професионална гимназия по туризъм.Работил е при шеф Джун Йошида, при шеф Сидония Радева, голямото развитие получава при шеф Ивайло Петков в ресторант Lazy life and food. Участвал е на квалификаците за Bocuse d’Or – България; през 2012 се класира на второ място в категорията за най-добър млад готвач, а съсвсем скоро спечели приза за Готвач на България за 2013 година.
Час | Тема |
---|---|
10:00 | Технически инструктаж. Общи постановки за готвенето с вина |
11:30 | Кафе пауза |
11:45 | Приготвяне на морски дарове, риба и агнешко с вино |
15:00 | Край |