19:30ч., Сряда 14.11.2012
Ресторант Винарна Ди Вайн
С любезното съдействие на Френския културен институт
към Френското Посолство представят:
Шеф Готвач Никола Касар с:
Тематична Вечеря с Патешки Дроб
Аперитив
Френски петифури с чаша бяло френско вино
Ордьовър
Капучино и кристалин от тиква цигулка, пудра от печени лешници, терин по селски
от патешки дроб с цели парчета
Предястие
Мил фьой от патешки дроб на тиган и сотирани диви гъби, конфитюр от лук със „Сангрия”, салата от диви гъби с пресни билки
Топло предястие
Равиоли от патешки дроб, кубчета ябълки, редуциран патешки жус с балсамов оцет
Основно ястие
Печен пъдпъдък, ескалоп от фламбиран с коняк патешки дроб, карпачо от ананас, сладки камби и сезонни зеленчуци, натрошени кестени, пикантен жус от пъдпъдък, специален хляб с подправки
Десерт
Баба о Рум с ванилия, салата от портокалови филенца, сладолед канела, фиолентинов чипс, крем маскарпоне с конфитюр от портокалови корички
Цена на Куверта – 70лв.
Кратки моменти от живота на Никола Касар
Потомствен майстор на колбаси
Победител в конкурса за 1996 най-добър специалист във Франция
Стаж като Готвач
Работил 10 години в различни ресторанти в Париж, с велики готвачи като: Елен Дароз, Яник Лекале, Ерве Курто, Бруно Турбо, Лионел Лалемо, Ги Кренцер.
Шеф Готвач във ВИП салона на тенис турнира Ролан Гарос
Шеф Готвач във ВИП салона на авиошоуто в Бурже
Готвил за президента Саркози
Личен готвач на президента на Голдман Сакс
Шеф Готвач на банка „Oddo Asset Management“
Независим Шеф Готвач в частни имения, замъци и къщи в Париж, Корсика, Мерибел и Бордо, на тема фина и лежерна кухня.
За Резервации:
Шеф Готвач: Петър Йоргов – 0898 309 318
Управител: Любомир Стоянов – 0878 60 60 50
Aдрес: Варна, ул.”Братя Шкорпил”№2