С горски привкус на морския бряг
на 29.11.2012 в 19:00 часа
Ресторант АкваВю с Главен готвач Стоян Пенев Ви канят на олимпийска вечеря с варненското трио от националния отбор на България по кулинария, взел участие в олимпийските игри в Германия 2012 година:
Стоян Пенев – главен готвач при хотел и ресторант „АкваВю”
Петър Йоргов – главен готвач при ресторант „Ди Вайн”
Ивайло Димитров – главен готвач при ресторан „Хоризонт”
- Тартар от малък лефер с квасена сметана, крустина с розмарин и перла от сьомга хайвер – 80 гр.
- Микс от салатки в хрупкав канелон върху карпачо от цвекло, мус от сирена с конкасе от сушени смокини и гризина с орехи – 120 гр.
- Кейк от рак „Пахур” с крем от черна мида, конфитиран сладък шафранов домат и див лук – 150 гр.
- Сорбе от нар и водка – 50гр.
- Трилогоя от пернат дивеч:
Бонбон от пъдпъдък в мантия от вишни, фазан в шунка „Серано” и арпа фиде, патица с коричка от трюфели и стафиди върху пудинг от манго – 200 гр. - Супа от бял шоколад и бърбън ванилия с айс парфе от тиква с бейлис, макарон с крем пистачо и спунч с аромат на коняк върху пестил от райска ябълка и къпини – 110 гр.