Българския Национален отбор се завърна от Международно състезание в Ниш с два златни медала – за отборното си представяне и за капитана на отбора за принос в утвърждаване на туристическата сфера на Балканите
На 13 и 14 ноември в Град Ниш,Сърбия бе проведено Международно Състезание за Национална Кухня. По покана на Сръбската Туристическа Асоциация, Българската Асоциация на Професионалните Готвачи сформира Национален отбор,който да представи България в този форум на Балканските държави.
Отборът се състоя от трима готвачи и бе воден от :
Тихомир Стоянов – Главен Готвач на UNOPIO и р-т Алафрангите, Хасково;
Мариян Богданов – Готвач на р-т Глория Мар София и
Ани Стоянова – Главен Сладкар р-т Глория Мар София
Нашия отбор взе участие в дисциплината Модерна Национална кухня като представи Българската кухня с три степенно меню – салата, основно ястие, десерт и български хляб „Погача“.
С представянето си на кулинарното състезание Тихомир, Мариян и Ани бяха отличени със Златни медали, като отбора ни бе награден лично от председателя на Сръбската Туристическа Асоциация г-н Зоран Мирашевич.Капитана на отбора Тихомир Стоянов бе отличен и с втори златен медал за изключителен принос в утвърждаването на туристическата и кетерингова сфера на Балканите.