Национална Кулинарна Купа 2011
Жури
___________________________________________________________________________________
Пламен Петров – главен готвач, р-т Саут Парк.
Пламен Петров е потомствен готвач през 2008 е класиран на първо място за авторска кухня.
Носител е на почти всички възможни награди у нас и в чужбина за кулинарно изкуство. Един от първите, които са вкусили от уменията му, е бил Тодор Живков. Майсторът е бил и личен готвач на нашия посланик в Рим в продължение на 6 години. Работил е дълги години в най-елитните заведения в чужбина – в Майорка, Рим и Мюнхен. Сред ВИП клиентите му са били знаменитости като Марая Кери, Джовани Трапатони, Румениге, Клинсман, Петър Стоянов, Желю Желев и дори Аертон Сена.
Има бронзов медал от Международното състезание в Истанбул с Националния отбор на България.
___________________________________________________________________________________
Андрей Стоилов- е член на управителния съвет и един от съорганизаторите на Българската Асоциация на професионалните готвачи.
Готвач е от 1993 г. Работил е 7 години за веригата „Хилтън“, 5 от тях като зам.-главен готвач.В момента е главен готвач на хотел Метрополитън София.
Той е носител на редица титли за България.През 2006 е награден със златен и сребърен медал от Международното състезание в Ниш.Има бронзов медал от ЕвроАзия 2008 и два златни медала от ЕвроАзия 2010,златен медал Скриада 2009.На последната Олимпиада в Ерфурт беше капитан на Националния отбор и има 2 бронзови медала и 2 дипломи.
___________________________________________________________________________________
Георги Георгиев се занимава с професионално готварство от 21 години.
Завършил е специализирани курсове по готварство. Завършил е висше икономическо образование, специалност „Счетоводство и контрол“ във Варненския свободен университет.
Специализира се в италианската кухня в Северна Италия. За няколко години изпълнява и длъжността Главен готвач на Националния отбор по футбол на Република България.
За период от 10 години е Главен готвач на Енотека Уно, гр. София. Вицепрезидент и член на Управителния съвет на Евро-Ток България. Собственик на фирма „Биорест“ ЕООД, която се занимава с продажба на хранителни добавки за модерната кухня, т. нар. молекулярна гастрономия.
___________________________________________________________________________________
Илиян Александров е член на БАПГ и Националния отбор по кулинария.
Има своята диплома от професионална гимназия по туризъм Банкя.
В Hilton работи 6 години,след това има известно прекъсване и работи с Андре Токев, и сега отново е в Хилтън София като заместник главен готвач.
Участвал е на редица Международни състезания – ЕвроАзия 2007, ЕвроАзия 2010 – 2 златни медала,Кулинарната Олимпиада Ерфурт Германия 2 бронзови медала и 2 дипломи.
___________________________________________________________________________________
Димитър Димитров е член на Българската Асоциация на професионалните готвачи,член на националния отбор и представител за гр.Банско.
Обучението си започва в Хотел Кемпински-София.Преди това е работил в заведения като Bath Spa-Uk,Мото-София,Хилтън и други.Дълги години работи като заместник главен готвач на Кемпински Гранд Арена – Банско.
Като част от Националния отбор е участвал на редица състезания, Ниш 2006,ЕвроАзия 2008 бронзов медал,Истанбул 2009, Олимпиадата в Ерфурт – 2 бронзови медала и 2 дипломи.
___________________________________________________________________________________