Българския Национален отбор по кулинария се завърна с един златен и два бронзови медала от престижното Международно Кулинарно състезание Балканска Купа 2011,което се проведе между 11 и 13 Април 2011 в Белград, Република Сърбия.
Веселина Славчева – златен медал в категория Карвинг
Мариан Костов – бронзов медал в категория Карвинг
Танер Хасан – бронзов медал в категория работа с шоколад
Учасниците бяха изпратени от Българска Асоциация на Професионалните готвачи да представят България по покана на колегите от Сърбия.Категорията, в която участваха беше карвинг /декоративно рязане на плодове и зеленчуци/ и представляваше дисплей на експозиция на тема по избор на участника и дисплей на шоколадова фигура.
Целта на събитието е да събере на едно място професионалисти в тази област както от Сърбия, така и от Балканските страни, Европа и света – да обменят опит за подобряване на професията в глобален мащаб.Тази годината първенството за разлика от първата ще бъде главно с индивидуални категории, а следващото ще бъде отворено за Национални отбори, регионални, ресторанти, хотели и младши отбори.