Време за приготвяне : 10 минути
Време готвене : 10 минути
Трудност **
За четири порции:
100гр. Бонито или Скипджак туна
100гр. Пъстърва – речна
1 Патладжан
100гр. Моркови
100гр. Спанак
100гр. Зелен боб
200гр. Брашно
1 връзка магданоз
15гр. Олио
20мл. Сметана
30мл. Пълномаслено мляко
5гр. Индийско орехче
Сол,пипер на вкус
- Срежете патладжана на ¼ инча ½ см. кръгчета. Овкусете ги със сол и пипер. Потопете парченцата в мляко и ги оваляйте в брашно. Изпържете ги в мазнина на висока температура за две минути от всяка страна.
- Сложете на пара и нарежете морковите на ситно.Направете същото и със зеления боб. Бланширайте спанака, който е нарязан на ситно и нагрейте със сметана,сол ,пипер и индийско орехче.Използвайте част от спанака и морковите за да направите пюре.
- Почистете рибата внимателно.Филетирай ги и махнете костите.Нарежете и двете риби на тънки еднакви филенца.
- Минете само за секунда нарязаните парченца риба през грила. След това постройте пирамида от парчетата патладжан покрити с парченца от двете риби.Сложете ги в алтернативен слой едно върху друго със зеленчуци между тях. Сложете зелени и оранжеви рингове от спанак и моркови около пирамидата и гарнирайте с листа от магданоз.