Ог 11 до 13 Март 2011г. в Солун Гърция ще се проведе Междунардно кулинарно състезание с участието на готвачи от балканските страни.Кулинарния форум е насочен най-вече към ученици от държавни и частни кулинарни училища.
Всеки член на БАПГ ,който желае има възможост да се запише за участие. Краен срок 8 Март.
За записване и повече информация Красимира Славкова krasimira.slavkova@bapc-bg.com , 0897 854 720
На участника е осигурено:
– настаняване /2 двойни стаи/
– кухня за подготовка и хладилник за съхранение на продуктите
– трансфер от хотела до изложението
– Две вечери /Петък и Събота/
1. УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ
a) Ученици от държавни и частни кулинарни и сладкарски училища на индивидуална основа.Без регистрационнна такса
b) Професионални готвачи и сладкари на индивидуална основа.Без регистрационна такса.
c) Държавни и частни кулинарни и сладкарски училища (4 участници във всяка категория) Без регистрационна такса
– Всяка рецепта трябва да е представена в два екземпляра заедно с формата за участие.Участниците трябва да се откажат от всяка интелектуална собственец в полза на асоциацията организатор.
– Всеки състезател има максимум 1×1 метра пространство и може да се използват всякакви материали и цветове за фон. Забранено е да се ползва и показва лого или какъвто и да е вид реклама.
– Участниците трябва да са минимум 15 годишни.
– Учениците трява да осигурят сертификат от училището.
– Участниците трябва да са с униформи без лога и рекламни бродерии – шапка, курка, обувки в бяло или черно.Учениците представящи училище могат да носят училищна униформа само по време на награждаването.
– За всяка категория участниците сами си осигуряват необходимите уреди и инвентар и продуктите за приготвянето.За всички категории могат да имат асистент.
– На мястото на състезанието участниците ще разполагат с кухня екипирана с 4 котлона,работен плот,мивка,кош за смет,обща хладилна камера.
ПРОГРАМА
ПЕТЪК 11 МАРТ 2011
КЛАС A | СТУДЕНИ ПРЕЗЕНТАЦИИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ – РЕСТОРАНТИ –СЛАДКАРИ- ХОТЕЛИ- КЕТЪРИНГ – И СТУДЕНТИ ОТ ДЪРЖАВНИ ИЛИ ЧАСТНИ УЧИЛИЩА | |
КАТЕГОРИЯ 1 | КОМПОЗИЦИЯ ОТ ЧЕТИРИ СТУДЕНИ ПРЕДЯСТИЯ /за 4 човека / | 11:00 – 13:00 |
КАТЕГОРИЯ 2 | КОМПОЗИЦИЯ ОТ ПАТЕ И ТЕРИН /за 6 човека/ | |
КАТЕГОРИЯ 3 | КОМПОЗИЦИЯ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО /за 6 човека/ | |
КАТЕГОРИЯ 4 | КОМПОЗИЦИЯ И ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА МОРСКИ ХРАНИ /за 6 човека / | |
КАТЕГОРИЯ 5 | КОМПОЗИЦИЯ ОТ МАРАГАРИН | |
КАТЕГОРИЯ 6 | КОМПОЗИЦИЯ С КАРАМЕЛ | |
КАТЕГОРИЯ 7 | КОМПОЗИЦИЯ НА СВАДБЕНА ТОРТА | |
КАТЕГОРИЯ 8 | КОМПОЗИЦИЯ С ШОКОЛАД | |
КАТЕГОРИЯ 9 | КОМПОЗИЦИЯ ОТ ХЛЕБНИ ИЗДЕЛИЯ | |
КАТЕГОРИЯ 10 | КОМПОЗИЦИЯ ОТ СЛАДКИШИ | |
КАТЕГОРИЯ 11 | АРТИСТИЧНА КОМПОЗИЦИЯ ОТ ТВЪРДА МАЯ |
КЛАС B | ГОТВЕНЕ НА ЖИВО – ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛНИ ГОТВАЧИ | |
КАТЕГОРИЯ 1 | АМЮЗ БУШЕ за 4 човека /2 студени и 2 топли/ | 11:00 – 12:00 |
КАТЕГОРИЯ 2 | ПРЯСНА ПАСТА ТОПЛО ЯСТИЕ | 12:15 – 13:15 |
КАТЕГОРИЯ 3 | РИБНИ ХРАНИ ТОПЛО ЯСТИЕ /слаководни и соленоводни риби/ | 13:30 – 14:30 |
КАТЕГОРИЯ 4 | ПИЛЕШКО ТОПЛО ЯСТИЕ (местни и диви птици) | 14:45 – 15:45 |
КАТЕГОРИЯ 5 | ГРЪЦКА КРЕАТИВНА КУХНЯ – ТОПЛО ЯСТИЕ | 16:00 – 17:00 |
КАТЕГОРИЯ 6 | КРЕАТИВНА КУХНЯ ТОПЛО ЯСТИЕ /базирано на агнешки котлети / | 17:15 – 18:15 |
СЪБОТА 12 МАРТ 2011
КЛАС C | ГОТВЕНЕ НА ЖИВО И ПРЕЗЕНТАЦИЯ ОТ УЧЕНИЦИ ОТ ДЪРЖАВНИ ИЛИ ЧАСТНИ УЧИЛИЩА | |
КАТЕГОРИЯ 1 a) | ПРЯСНА ПАСТА – ТОПЛО ЯСТИЕ | 10:00 – 11:00 |
КАТЕГОРИЯ 1 б) | ПРЯСНА ПАСТА – ТОПЛО ЯСТИЕ | 11:10 – 12:10 |
КАТЕГОРИЯ 2 a) | МОРСКИ ХРАНИ – ТОПЛО ЯСТИЕ /сладководни и соленоводни риби / | 12:20 – 13:20 |
КАТЕГОРИЯ 2 b) | МОРСКИ ХРАНИ – ТОПЛО ЯСТИЕ /сладководни и соленоводни риби / | 13:30 – 14:30 |
КАТЕГОРИЯ 3 a) | ПИЛЕШКО ТОПЛО ЯСТИЕ (местни и диви птици) | 14:40 – 15:40 |
КАТЕГОРИЯ 3 b) | ПИЛЕШКО ТОПЛО ЯСТИЕ (местни и диви птици) | 15:50 – 16:50 |
КАТЕГОРИЯ 4 a) | ГРЪЦКА КРЕАТИВНА КУХНЯ – ТОПЛО ЯСТИЕ | 17:00 – 18:00 |
КАТЕГОРИЯ 4 b) | ГРЪЦКА КРЕАТИВНА КУХНЯ – ТОПЛО ЯСТИЕ | 18:10 – 19:10 |
КЛАС D | ПРЕЗЕНТАЦИЯ ОТ РЕСТОРАНТИ – ХОТЕЛИ – КЕТЪРИНГ | |
КАТЕГОРИЯ 1 | ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА СВАДБЕНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ/сет маса,декорация,композиция гала меню,селекция вино,свободно меню студено желирано/ | 11:00 – 13:00 |
КЛАС E | АРТИСТИЧНО ГОТВЕНЕ НА ЖИВО И ПРЕЗЕНТАЦИЯ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНИ ГОТВАЧИ И УЧЕНИЦИ ОТ ДЪРЖАВНИ И ЧАСТНИ УЧИЛИЩА | |
КАТЕГОРИЯ 1 | ТВОРЧЕСКА КОМПОЗИЦИЯ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ КАРВИНГ | 13:30 – 15:30 |
КАТЕГОРИЯ 2 | ТВОРЧЕСКА КОМПОЗИЦИЯ НА КАРВИНГ СИРЕНЕ | 13:30 – 15:30 |
НЕДЕЛЯ 13 МАРТ 2011
КЛАС F | ГОТВЕНЕ НА ЖИВО И ПРЕЗЕНТАЦИЯ ОТ УЧЕНИЦИ ОТ ДЪРЖАВНИ И ЧАСТНИ УЧИЛИЩА | |
КАТЕГОРИЯ 1 | АМЮЗ БУШЕ за 4 човека /2 топли и 2 студени/ | 10:00 – 10:50 |
КАТЕГОРИЯ 2 | ПРИГОТВЯНЕ НА ТОПЛО ВЕГЕТАРИАНСКО ЯСТИЕ | 11:00 – 11:35 |
КАТЕГОРИЯ 3 | ПРИГОТВЯНЕ НА ДЕСЕРТ | 11:45 – 12:20 |
КЛАС G | ГОТВЕНЕ НА ЖИВО ОТ ОТБОР ОТ УЧЕНИЦИ ОТ ДЪРЖАВНИ И ЧАСТНИ УЧИЛИЩА | |
КАТЕГОРИЯ 1 | « АВАНГАРДНА КУХНЯ »ПРИГОТВЯНЕ НА ОСНОВНО ЯСТИЕ БАЗИРАНО НА МОЛЕКУЛЯРНА ГАСТРОНОМИЯ | 12:30 – 13:30 |
КЛАС H | ГОТВЕНЕ НА ЖИВО И ПРЕЗЕНТАЦИЯ ОТ ОТБОР ОТ ПРОФЕСИОНАЛНИ ГОТВАЧИ И УЧЕНИЦИ ОТ ЧАСТНИ ИЛИ ДЪРЖАВНИ УЧИЛИЩА | |
КАТЕГОРИЯ 1 | «НАЙ ДОБЪР УЧЕНИК НА ГОДИНАТА »ПРИГОТВЯНЕ НА ОСНОВНО ЯСТИЕ | 13:40-14:40 |
КАТЕГОРИЯ 2 | «НАЙ –ДОБРО УЧИЛИЩЕ НА ГОДИНАТА » ГРАНД ПРИ ПРИГОТВЯНЕ НА ТРИ КУРС МЕНЮПРЕДЯСТИЕ – ОСНОВНО-ДЕСЕРТ /ДО 4 ЧОВЕКА/ | 14:50 – 15:50 |
КЛАС I | ГОТВЕНЕ НА ЖИВО И ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛНИ ГОТВАЧИ | |
КАТЕГОРИЯ 1 | «ШЕФ НА ГОДИНАТА НА БАЛКАНИТЕ» ПРИГОТВЯНЕ НА ОСНОВНО ЯСТИЕ – БАЗИРАНО НА АРТИСТИЧНАТА КУХНЯ | 16:00 – 17:00 |
ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ ПО НАГРАЖДАВАНЕТО | 19:00 – 21:00 |