БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР СЕ ЗАВЪРНА С БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗА ОТБОРНОТО СИ УЧАСТИЕ И СРЕБЪРЕН И БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗА ВЕСЕЛИНА СЛАВЧЕВА КАТЕГОРИЯ КАРВИНГ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО VILLEROY & BOCH CULINARY WORLD CUP
20-24 Ноември 2010 г. Люксембург
Състезанието се провежда на всеки четири години и е на принципа на Олимпиадата в Германия. Повече от 1000 готвачи от цял свят отиват да се състезават в избраната категория. Състезанието се провежда под егидата на WACS и се провежда по време на международното изложение за гастрономия EXPOGAST.
Българския Национален отбор замина с любезното съдействие на MOTO-PFOHE РЕНТ А КАР.
Тази година както всяка имаше участници от цял свят:Аржентина,Австрия,Белгия,Канада,Дания, Германия, Франция, Италия, Индия, Мексико, САЩ, Сингапур и т.н. общо от 45 страни в това число и България.
БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР
Тони Иванов
Юри Балталийски
Никола Николов
Милен Панев
Петър Йоргов
Илиян Александров
Андрей Стоилов
Стоян Кирин
Иван Кирин
Елица Божинова
Валентин Василев
Петко Цветков
Веселина Славчева
Категория ,в която се състезава отбора изпратен от БАПГ е Show Table ,на която се представят в няколко категории : тапаси, банкетно плато, предястия,вегетарианско меню,гастрономно меню.
SHOW TABLE
КАТЕГОРИЯ А – готварско изкуство
– 1 студено банкетно плато за 8 човека
– 1 банкетно плато с 4 различни хапки или тапас за 6 човека
КАТЕГОРИЯ В – готварско изкуство
– 1 вегетарианско меню за 1 човек състоящо се от 3 курса включително десерт.
– 1 гастрономично меню за 1 човек състоящо се от 5 курса включително десерт.
КАТЕГОРИЯ С – десерти
– 1 шоу плато с чаени торти,пралини,петифури,чийзкейк или бисквити 3 различни вида за 6 човека в еднакъв размер(тегло 6-14 грама)
– 1 шоу пийс – свободна тема и избор на продукти.Минимум височина 60м. – само ядивни материали са позволени.
– 3 различни десерта на плата.
КАТЕГОРИЯ Д –индивидуално Веселина Славчева – скулптури от масло,лед,плодове,зеленчуци нарязани на декоративни форми.