Порции:4
Време за подготовка: 10 мин.
Време за приготвяне: 20 мин.
Продукти:
2 лука нарязани
2 суп.л. зехтин
1 ч.л. сушена мащерка
1 ч.л. сушен босилек
1 ч.л. сушен магданоз
450г. телешки черен дроб
Сол и черен пипер на вкус
1 чаша шери
1 суп. л. Пресен магданоз
4 тънки филии френски хляб нарязани на кубчета големи около 2 см
1/8 чаша зехтин
Начин на приготвяне:
1. В голям тиган загрейте зехтина и запържете лука докато стане полупрозрачен. Добавете мащерката, босилека и магданоза и подправете със сол и черен пипер. Добавете шерито, намалете силата на котлона и оставете да къкри.
2. В същото време нарежете черния дроб на малки парчета приблизително с размера на големи захарни бучки, след което ги добавете в сместа в тигана. Гответе разклаштайки тигана за около 6-7 минути. Добавете още шери, ако сместа започне да пресъхва.
3. Сервирайте гарнирайки с пресния магданоз и запържените хлебни кубчета.
4. За да запържите хлебните кубчета ги оваляйте в зехтин и ги запържете на тиган докато не станат кафеникави