4 порции
Време за приготовление : 15мин.
Време за готвене: 55мин.
Общо: 70мин.
Съставки:
– 4 пилешки гърди обезкостени
– 4 парчета прошуто
– 130 гр. нарязано сирене моцарела
– 300 гр. чери доматчета
– 455 гр. малки картофи
– 30гр. босилек
– 15 мл. зехтин
– 180 мл. балсамов оцет
– сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 200 градуса
2. В тенджера оставете оцета да заври. Намалете температурата и го оставете да къкри 15минути, като през това време го разбърквайте често докато не се сгъсти
3. Пробийте дупка във всяка пилешка гърда и запълнете с моцарела, сол и пипер. Увийте всяка от гърдите в парчетата прошуто. Поставете вече увитите пилешки гърди в тава, като около тях поставите и доматите. Полейте всичко с зехтин и добавете сол и пипер по ваш вкус.
4. Оставете да се пече за 25 минути в предварително загрятата фурна, или докато месото не е вече розово и соса се изпари.
5. В тенджера със леко осолена вода варете картофите за около 15 минути. Изцедете ги и ги оставете отново в тенджерата, като ги поспете с босилек.
6. Сервирайте пилешките гърди, доматите и картофите в чинии и залейте с редуцирания оцет