Време за подготовка: 10 мин.
Време за готвене: 40мин.
Общо: 1 час
Съставки за 4 порции:
190 гр. кафяв ориз
590 мл. вода
455 гр. филе от сьомга
60 мл портокалов сок
1 ч.л. сушен копър
1 ч.л. сушен розмарин
1 ч.л. сушен босилек
1 ч.л. сушен синап
1 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурна до 175 С градуса. В Тенджера сложете да ври 2 чаши и половина вода. Прибавете ориза и разбъркайте. Намалете температурата , покрийте с капак и оставете да къкри за 20 минути.
2. В голям тиган с подвижна дръжка (за да можете по-късно да я махнете) покрийте дъното с вода. Поставете филетата от сьомга с розовата страна нагоре. Добавете сготвеният ориз около рибата. Залейте рибата и ориза с портокаловия сок.
3. В малка купа, смесете черният пипер, синапа, босилека, розмарина и копъра. Добавете сместа към ориза и рибата и покрийте с алуминиево фолио
4. Печете в загрятата фурна от 30 до 40 мин. или докато месото стане крехко.