Порции: 4
Време за подготовка: 15
Време за приготвяне: 12
Продукти:
2 суп.л. лимонов сок
½ чаша зехтин
2 суп.л. черевен пипер
¼ суп.л. бял пипер
¼ суп.л. чесън на прах
4 опашки от лобстер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте грила на висока степен
2. Изтискайте лимона в малка купа и смесете бавно със зехтина. Добавете солта, пипера, белия пипер и чесновия прах. Разцепете опашките на дължина и потопете страната с месото в марината.
3. Намажете решетката на грила със зехтин. Поставете опашките на предварително загрятия грил с месото надолу. Гответе около 10-12мин. като ги обърнете веднъж, а през това време ги заливайте с марината. Изхвърлете остатъчната марината. Ястието е готово когато опашките са непрозрачни и твърди.