Съставки за: 4 порции
Време за подготовка: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.
Общо: 40 мин.
Съставки:
8 мл. зехтин
½ глава лук, нарязана на кубчета
1-2 скелидки чесън, смачкани
170 гр. не обработена кинуа, измита
100 гр. сварена леща
110 гр. свежи нарязани гъби
470 мл зеленчуков бульон
½ връзка листа от цвекло (без стъблата)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в голяма тенджъра на среден огън. Добавете лука и чесъна и оставте да се запържат за около 5 мин.
3. Смесете кинуата, лещата и гъбите, след което ги добавете. Изсипете бульона и гответе в продължение на около 20 мин.
2. Свалете тенджърата от огъня и сервирайте.