ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ 25 минути
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ ТОПЛИННО 6 минути
ВРЕМЕ ЗА КОЕТО ЩЕ Е ГОТОВО 31 минути
СЪСТАВКИ
• 640гр. картофи, обелени и нарязани
• 2 яйца
• Сол и пипер на вкус
• 2гр. Италианска подправка
• 225гр. сготвена покрита сьомга
• 3 зелени лука ,нарязани
• 15гр. каперси, изчистени
• 1 червена чушка-камба, с изчистено семе и нарязана
• 95гр. Нарязана консервирана чушка
• 70гр. нарязани пресни гъби
• 80гр. трохи от сух хляб
• 235мл. олио за пърженето или колкото е необходимо
ПРИГОТВЯНЕ Изстискайте колкото можете течност от картофите,и ги поставете в голяма купа.Разбийте яйцата със солта,пипера и италианската подправка и ги смесете с картофите.Смесете със сьомгата зеления лук,каперсите,червената чушка-камба, другата чушка,гъбите и хлебните трохи.Оформете около 12 парчета кейк около 3/4 инча дебели.
Нагрейте 1/4 инча от олиото в голяма тежка тенджера на средна температура.Пържете парченцата кейк за около 3 минути на страна или докато станат златисто кафяви.Отцедете на хартия бързо преди да ги сервирате.Опитайте да изпържите парченцата кейк едновременно, защото сместа става на пяна.