Vegetable – Зеленчуци
Artichoke – Артишок
Asparagus – Аспержа
Avocado – Авокадо
Aubergine/Eggplant/– Син домат,патладжан.
Bell Pepper –Вид чушка, камба
Broccoli – Броколи
Brussel sprouts – Брюкселско зеле
Butterhead lettuce –Вид марула(салатка) скръгли имногокрехки, светлозеленилиста
Cabbage – Зеле
Carrot – Морков
Cauliflower – Карфиол
Celery – целина (има се предвид зелената част на растението)
Chicory – Цикория
Chives – Див лук
Corn on the Cob – Царевица на кочан
Cornichon – Корнишон
Courgette (AmE Zucchini) – Тиквичка
Cucumber – Краставица
Escarole – Зелена марула с накъдрени листа и горчив привкус
Fennel – Резене, див копър, финокио
French bean – Много малък и тънък зелен фасул. Яде се само зелен
Gherkin – Корнишон, кисела краставичка
Green bean –Зелен фасул
Green frisse – Фризе – вид марула с тънки и къдрави листа
Horseradish – Хрян
Jalapeno – Халапеньо /средна до едра мексиканска люта чушка/
Iceberg lettuce – Айсберг
Leek – Праз
Lemon grass –Лимонена трева. Характерна за тайландската кухна, тя се използва в пресен и сушен вид, за супи, чай и други ястия
Lettuce – Общо наименование за всички марули
Lollo Rossa – Лоло росо – вид къдрава зелено-червена марула с тънки и крехки листа
Napa cabbage (Beijing cabbage) – Китайско зеле
Okra – Бамя
Onion – Лук
Radish – Репичка
Red cabbage – Червено зеле
Parsnip – Пащърнак
Plum Tomatoes –Сорт домати, наподобяващи по форма сини сливи. От този сорт се правят изсушените на слънце домати или Sundried Tomatoes
Pumpkin – Тиква
Red onion – Червен лук
Romaine (Cos Lettuce) – Издължена тъмно зелена марула
Scallion (also Green onions) – Зелен лук
Seaweed – морски водорасли, трева
Shallot – Шалот – вид дребен лук
Spinach –Спанак
Spring Onions – Зелен лук
Sprout – Кълн
Squash – Всички плодове и зеленчуци от семейството на тиквите, вкл. и тиквичките
Stalk celery – Целина на стъбла
Sauerkraut – Кисело зеле
Vine leaves – Лозови листа
Wasabi (Japanese horseradish) – Уасаби