Bavarian Cream – Баварски крем
Brownie – Твърд шоколадов кейк, с ядки
Cobbler – Коблер. Традиционен американски десерт, печен във фурна, с пълнеж от плодове (ябълки, праскови, череши и др.)
Candied Peesls – Захаросани кори от лимон, портокал и т.н.
Cheesecake – Чийзкейк
Chocolate Fondue – Шоколадово фондю
Cookie – Бисквита
Cup cakes – Кекс от малки формички
Creme brule – Крем брюле
Danish pastry (also Danish) – Сладки от бутер тесто с различни пълнежи от сладко. Много често сервирани за закуска.
Desserts – Десерт
Doughnut (Donut, AmE) – Донът
Еclair – Еклер
Fudge – Фъч. Вид сладкиш, твърд и много сладък. Приготвя се като се варят мляко и захар, после се избива за да се получи хомогенна смес. Може да има множество аромати и вкусове.
Gateau – Гато. Френски вид кекс, с пълнеж ( напр. сметана и сладко)
Jam doughnut (Jelly donut, AmE)- Донът с пълнеж от сладко, вместо дупка
Panna Cotta – Пана кота, италиански десерт.
Petit Fours – Петифури
Pudding – Пудинг, десерт
Ring doughnut – Донът във формата на геврек и без пълнеж
Sorbet – Сорбе
Sponge cake – Кекс
Swiss roll (Jelly roll AmE) – Сладко руло
Scone – Кръгло парче сладкиш, популярен на Острова. Сервира се със сметана и сладко, към чая.
Waffle – Гофрета