Alain Ducasse Alain Ducasse е известен френски кулинар, собственик на множество ресторанти в цял свят, сред които са и Louis XV в Монако, Jumeirah Essex House в Ню Йорк и Plaza Athénée в Париж. В момента той е единственият кулинар с три звезди Michelin в много държави. През януари 2007 той става майстор готвач в ресторанта намиращ се в Айфеловата кула – Jules Verne.
Paul BocusePaul Bocuse, един от най добрите кулинари за двадесети век, той е един от първите, които се появява като публична кулинарна личност. В тази роля той прекарва няколко десетилетия разпространявайки френската кухня, създател на множество ресторанти и кулинарни институции.
Gordon Ramsay Gordon James Ramsay е един от тримата кулинари във Великобритания притежаващи ресторанти, на които са присъдени три звезди от Michelin. Гордън е най-известният, най-богатият и същевременно най-скандалният британски готвач. Известен е и с многобройните си телевизионни участия.
Heston Blumenthal Heston Blumenthal е готвач и собственик на световно известният ресторант The Fat Duck – с присъдени три звезди от Michelin. Известността на Blumenthal се дължи на неговия „молекулярен” начин на готвене или „кулинарна алхимия”.
Jamie Oliver Jamie Oliver е познат като британски кулинар, застъпващ се за увеличаването на здравословната храна в столовете в училищата, известен с множеството си издадени готварски книги и телевизионни предавания
James Martin James Martin е кулинарен майстор, известен с участията си по британските телевизии от 1996 година
Charlie Palmer Charlie Palmer е друг много уважаван кулинар от Америка. Той получава специална награда “Progressive American”, за емблематичните си ястия. Те смесват класическия европейски начин на готвене и автентичните американски продукти.
Delia Smith Delia Smith е английски телевизионен кулинар, известна с интуитивния и начин на готвене, подходящ за непрофеионалисти.
Daniel Boulud Daniel Boulud е френски готвач и ресторантьор. Той управлява три ресторанта в New York City, Palm Beach, and Las Vegas. Познат е като главен готвач в Le Cirque, двузвзден Michelin ресторант.
David Everitt-Matthias David Everitt-Matthias – малко кулинари са толкова уважавани във Великобритания. Той разработва и обновява ястията си постоянно през последните 18 години в малък ресторант в Cotswold town, известен с двете си звезди присъдени от Michelin.
Eric Ripert Eric Ripert – френски кулинар, работещ в ресторант Le Bernardin в Ню Йорк. През 2003 той взема престижната награда James Beard Award – Outstanding Chef of the Year.
Ferran Adria Ferran Adrià Acosta е „революционерът” на испанската кулинария, признат за един от най-добрите готвачи в света и вдъхновил стотици млади хора да изучават кулинарното майсторство и станат готвачи. Собственик е на небезизвестния El Bulli, ресторант намиращ се в Costa Brava.
Gaston Lenotre Gaston Lenôtre е един от най-добрите френски кулинарни майстори. Отваря сладкарница в Нормандия през 1971, а десетилитие по-късно и в Париж. Жива легенда, той е обучил най-добрите световни сладкари.
Gary Danko Gary Danko е познат в Амерка, като един от най-талантливите й кулинари. Има награда за „Най-добър готвач в Калифорния” и е посветил живота си на „преследване на перфектното” в кулинарното изкуство.
Alain Senderens Alain Senderens е един от основателите на “Nouvelle Cuisine”, модерното течение във френската кулинария и собственик на три звезден Michelin ресторант – Senderens Restaurant в Париж.
Gary Rhodes Gary Rhodes е британски ресторантьор, кулинарен писател и известен готвач, познат с любовта си към английските ястия. Собственик е на няколко ресторанта в Лондон.
Giorgio Locatelli Giorgio Locatelli – известен телевизионен готвач, работещ в Обединеното Кралство.
Gualtiero Marchesi Майстор готвача Gualtiero Marchesi е водещ кулинар, представител на италианската кухня по света. Ястията му са емблематични, заради използваните от майстора иноватиност, креативност и елегантност.
Guy Martin Носителят на 3 звезди Michelin от 2000 година, Guy Martin е също така награждаван и за Legion of Honor през март 2003.
Harald Wohlfahrt Harald Wohlfahrt е германски кулинар, получил наградата Bundesverdienstkreuz през 2005.
Antony Worrall Thompson Henry Antony Cardew Worrall Thompson е известен кулинар във Великобритания. Освен в кухнята, той прекарва много време и в кулинарни предавания по телевизята.
Heinz Winkler Heinz Winkler – е немски майстор готвач, и шеф на ресторанта ‘Relais Gourmand’ получил наградата Bundesverdienstkreuz от президента на Германия.
Charlie Trotter Charlie Trotter – ресторантьор и кулинар от Чикаго, е един от най-титулуваните и уважавани готвачи в Америка. Собственик е на ресторант, носещ неговото име, който за мнозина е синоним на гурме кулинарията в Северна Америка.
Brian Turner Brian Turner е английски готвач, работещ в Лондон. Участва е предаването Ready Steady Cook по BBC2 от 1994 година, както и в други телевизиони програми.
Jean Christophe Novelli Jean-Christophe Novelli – талантливият френски кулинар от италианско потекло, живеещ в Лондон е наистина майстор от световна класа. Сега, Jean-Christophe Novelli, носител на общо четири звезди от Michelin, е зает със своята Novelli Academy.
Joel Robuchon Joël Robuchon е познат като майстор готвач на столетието, прякор, който си е извоювал заради влиянието си и таланта в периода на post-nouvelle кулинарията във Франция. Днес, именитият готвач има ресторанти по целия свят, включително Хонк Конг и Лас Вегас.
John Burton Race John Burton Race – освен с участията си по Channel 4, той е известен и като готвач получил звезда от Michelin.
Jean-Georges Vongerichten Jean-Georges Vongerichten е познат със своята тайландско – френска кухня. Също така, той е автор и на няколко кулинарни книги.
Johann Lafer Johann Lafer, Австрийски кулинар, известен с телевизионните си участия и кулинарните си книги.
Marco Pierre White Marco Pierre White е един от най-добрите кулинари и ресторантьори във Великобритания, спечелил си славата на талантлив и изобретателен готвач от своето поколение, познат колкото с агресивността си, толкова и с изключителните си качества на готвач.
Martin BlunosMartin Blunos, майстор готвач с присъдени две звезди от Michelin, които успява да ги задържи вече 15 години.
Michel Troisgros Michel Troisgros, признат френски кулинар отличен с три звезди от Michelin
Martin Berasategui Martín Berasategui е един от най-добрите испански кулинари, познат с нетрадиционните си методи на готвене. Той често използва продукти в нестандартни комбинации за създаването на изключителни нови ястия.
Michel Bras Michel Bras, ресторантьор и майстор готвач, Michel работи заедно със сина си в семейния хотел ресторант Laguiole. Ресторантът му е оценен като 6-ти в топ 50 ресторанти за 2007 година.
Michel Roux Jr. Michel Roux – френски кулинар и собственик на един от най-известните ресторанти в Лондон – Le Gavroche, който е и първият във Великобритания, отличен с три звезди от Michelin.
Michel Rostang Michel Rostang, потомък на семейство кулинари, той е един от най-креативните майстор готвачи в Париж.
Michel Richard Michel Richard е пионер в революционната френско-калифорнийска кухня. Изключително известният му ресторант Citrus е бил номиниран за един от Топ 20 Ресторанта на Америка – 2001 и 2006, както и за най-добрия ресторант на Америка от Traveler’s magazine -1987
Marc Meneau Френски кулинар, собственик на l’Espérance Restaurant, оценен и част Relais & Châteaux.
Philip Howard Philip Howard, британски кулинар, работещ като майстор готвач в Лондон в ресторант The Square
Patrick O’Connell Patrick O’Connell, самоук кулинар, получил отличие за изключително добър готвач в Америка през 2001 година. Той също така е автор и на множество готварски книги.
Alain Passard Alain Passard е френски кулинар собственик на’Arpège – ресторант с три звезди в Париж. Наскоро той издаде първата си книга с рецепти – Les Recettes des Drôles de Petites Bêtes, предназначени специално за деца. Също така той си партнира с компании произвеждащи горчица, използвайки рецепта от 16ти век.
Pierre Gagnaire Pierre Gagnaire, майстор готвач, получил три звезди от Michelin. Работещ главно с френската кухня, той е разпознаван в цял свят като изключително добър кулинар.
Pierre Koffmann Pierre Koffmann – въпреки френските си корени, Pierre Koffmann е познат като кулинар от най-висок ранг на английската ресторантьорска сцена. Koffmann е често споменаван от младите готвачи като техен вдъхновител, а също така и от ресторантьорите. Той е носител на две звезди Michelin.
Paul RankinPaul Rankin, ирландски кулинар, познат с медийното си присъствие.
Richard CorriganRichard Corrigan е ирландски кулинар, работещ в Лондон, получил звезда от Michelin през 1998 година. Също така, той е водещ на кулинарното предаване “Full on Food” излъчвано по BBC.
Rick Stein Rick Stein, английски кулинар, ресторантьор и водещ на готварски предавания по телевизията.
Rick TramontnoRick Tramonto за своите 24 години, той е постигнал изключително високи кулинарни постижения сравни ми с тези на малцина други майстор готвачи. Използвайки химията като основа за кулинарните си умения той е магйосник в кухнята.
Raymond Blanc Raymond Blanc е френски майстор готвач, работещ в отличения с две звезди Michelin ресторант Le Manoir aux Quat’ Saisons , намиращ се във Великобритания.
Testuya Wakuda Tetsuya Wakuda е японец, живеещ в Австралия от началото на 80-те години на миналия век. Той е собственик на Tetsuya’s и е един от най-титулованите и креативни кулинари в Австралия.
Thomas Keller Thomas Keller е американски готвач, ресторантьор и автор на готварски книги. Награждаван многократно от престижните награди на James Beard Foundation. Thomas Keller е получил награда за най-добър готвач на щата Калифорния през 1996 година и за най-добър готвач в САЩ през 1997 година. Също така от Michelin са му присъдени три звезди през 2005 и 2006 съответно за ресторантите му Per Se в Ню Йорк и The French Laundry
Wolfgang Johann Puck Wolfgang Johann Puck – австро-америкнски кулинар, ресторантьор и бизнесмен, собственик на множество ресторанти, един от които луксозният Spago, познат като място на което се провеждат афтер партитата на Оскар наградите.
Поверителност на вашите лични данни
Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Щракнете върху "Разбирам", за да приемете бисквитките и да продължите да разглеждате сайта. Разбирам