GastronomiX e единствен по рода си форум у нас за висша кухня и кулинарна култура.
Кулинарен форум за професионалисти, в който талантливи и признати български и световни авторитети
в професионалната кухня и ресторантьорството предават знанията и уменията си.
Форумът включва майсторски класове на световни и български шеф-готвачи и експерти,
а също и презентации с демонстрационно готвене на различни теми.
През 2022 година един от водещите акценти ще бъде нулевият отпадък в кулинарията – тенденция, която става все
по-актуална във всяка една сфера от нашия живот.
Готвенето с нулев отпадък означава тотална промяна в разбиранията ни за кулинарията, и предизвиква кулинарните
специалисти да бъдат все по-креативни в създаването и реализирането нов тип атрактивна и природоотговорна кухня
на бъдещето.
По време на GastronomiX на публиката ще бъдат представени такъв тип идеи, които да помогнат на професионалните
готвачи да създадат своята нова визия в посока готвене с нулев отпадък.
Чрез посолствата си ще се представят и няколко Азиатски държави, с традиционни продукти и техники на приготвяне.