Състезанието ще бъде проведено в рамките на два дни
Дата на провеждане: 14-15.05.2021
НАГРАДИ
Пица Романа: медал за 1-во място, медал за 2-ро място, медал за 3-то място
Пица Класика: медал за 1-во място, медал за 2-ро място, медал за 3-то място
Дисциплина пица: Пица Романа
Регламент:
Всеки от участниците ще трябва да представи на журито направеното от него тесто тип „Романа“ и да разкаже как го е направил. Пицата може да бъде направена и в тава. Разточването на пицата трябва да бъде на ръка без използване на точилка. Времето за изпълнение на един участник е 25 минути. Оценката ще се базира на:
Приготвяне на тестото от 0 до 100 точки
Съчетание/вкус от 0 до 100 точки
Изпичане/презентация от 0 до 100 точки
Гарнирането на пицата става по избор на участника, за целта той трябва да е подготвил продуктите си предварително. Състезателите избират сами какви продукти да използват за гарнирането на пицата. Организаторите на състезанието препоръчват, продуктите използвани за пиците да бъдат с ясен произход и в срок на годност. Журито ще проверява качеството на продуктите за нередности. Журито ще следи стриктно за чистотата на състезателите и ако е нужно ще налага наказателни точки. Състезателят трябва да представи на журито направената от него пица, след това да я нареже и сервира. Всеки състезател е задължен да се яви с работна униформа, която може да бъде брандирана с лого на организация или ресторант в които работи. Организаторите ще предоставят хладилна база на всеки участник. Предварителен жребий ще определи номера за участие на състезателите. Зависимост от участниците, журито ще определи през какъв интервал да следва участието. Състезанието ще се проведе на електрическа пещ. Температурата на пеща ще бъде настроена от журито . Организаторите запазват правото си да публикуват информация относно състезанието, за участниците техните резултати,както и снимков и видео материал. Всеки участник в състезанието се съгласява с правилата зададени от организаторите.
Дисциплина: Пица КЛАСИКА
Регламент:
Участникът е длъжен да донесе и представи пред журито тестото и продуктите за своето участие в състезанието. Тестото може да бъде класическо или неаполитанско. Разточването на пицата трябва да бъде на ръка без използване на точилка. Времето за изпълнение на един участник е 20 минути. Оценката ще се базира на:
Приготвяне на тестото от 0 до 100 точки
Съчетание/вкус от 0 до 100 точкиИзпичане/презентация от 0 до 100 точки
Гарнирането на пицата става по избор на участника, за целта той трябва да е подготвил продуктите си предварително . Състезателите избират сами какви продукти да използват за гарнирането на пицата. Организаторите на състезанието препоръчват, продуктите използвани за пиците да бъдат с ясен произход и в срок на годност. Журито ще проверява качеството на продуктите за нередности. Журито ще следи стриктно за чистотата на състезателите и ако е нужно ще налага наказателни точки. Състезателят трябва да представи на журито направената от него пица, след това да я нареже и сервира. Всеки състезател е задължен да се яви с работна униформа която може да бъде брандирана с лого на организация или ресторант в които работи. Организаторите ще предоставят хладилна база всеки участник. Предварителен жребий ще определи номера за участие на състезателите. Зависимост от участниците, журито ще определи през какъв интервал да следва участието. Състезанието ще се проведе на електрическа пещ ОЕМ на две нива. Температурата на пеща ще бъде настроена от журито . Организаторите запазват правото си да публикуват информация относно състезанието, за участниците техните резултати,както и снимков и видео материал.
Всеки участник в състезанието се съгласява с правилата зададени от организаторите.
Основни партньори за реализацията на пица съревнованието са нашите партньори: ДЕЛИТА ТРЕЙД ООД, АВА-М.
3то място Бронзов медал, Диплома, предметни награди