28 Януари, Вторник
ОСНОВНА СЦЕНА
12:00 – 13:00
METRO шеф Юри Велев
Ястия от млечно телешко;
Италиански сирена собствена марка
13:30 – 17:00
Майсторски клас Шоколад
шеф-сладкар Юри Балталийски:
Теория и практика на шоколада:
история на шоколада и работата с шоколад
представяне на концепцията Bean to Bar
изработка на декоративна шоколадова композиция
12:00
Брифинг жури и участници Bocuse d´Or България
29 Януари, Сряда
СЪСТЕЗАТЕЛНИ БОКСОВЕ
09:00
Брифинг Bocuse d´Or България
9:30 – 16:30
Bocuse d´Or България
Състезателна част / 4 отбора
ОСНОВНА СЦЕНА – ДЕМОНСТРАЦИИ
11:30 – 12:30
METRO шеф Юри Велев
Ястия от млечно телешко;
Италиански сирена собствена марка
13:00 – 14:00
Morello Forni
Теория за брашната Italmill, приготвяне на хляб и демонстрация на Pizzarella
15:00 – 16:00
Tomeko: UNOX EVEREO® Hot Fridg
Гост презентатор: Марко Сантинело
Революцията започва сега!
16:30 – 17:30
Шефс клуб София
Виктор Жечев, Велизар Малинов, Йордан Касабов
Нови вкусове преоткрити в традициите
18:30 – 20:00
Официално откриване на СИХРЕ и GastronomiX
Bocuse d´Or България, награждаване
30 Януари, Четвъртък
СЪСТЕЗАТЕЛНИ БОКСОВЕ
9:00 – 14:00
Кулинарно състезание – квалификация на Софийската професионална гимназия по туризъм
Категория Най-добър млад готвач
14:00 – 16:00
Кулинарно състезание – квалификация на Софийската професионална гимназия по туризъм
Категория Най-добър млад барман
14:30 – 15:30
Бокс 1
Демонстрация на Метро Академия:
METRO шеф Юри Велев
Ястия от млечно телешко; Италиански сирена собствена марка
16:30 – 17:30
Бокс 1
Демонстрация на Метро Академия:
METRO шеф Юри Велев
Ястия от млечно телешко; Италиански сирена собствена марка
ОСНОВНА СЦЕНА – МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ И ЛЕКЦИИ
11:00 – 11:45
Шеф Емил Минев
Кулинарен директор на Le Cordon Bleu Лондон
Лекция: Професия Шеф-готвач
12:00 – 13:00
Доц. Д-р Йозге Саманджъ
завеждащ катедра по Гастрономия и кулинарно изкуство в Университет Йозйеин, Истанбул
Лекция: Османското кулинарно наследство на територията на Балканите
13:15 – 14:15
Шеф Нихад Мамеледжия,
Сараево, Босна и Херцеговина
Традиционна кухня с био съставки в стил Finger Food
14:30 – 16:00
Шеф Алтин Пренга,
собственик на ресторант, къща за гости и ферма Мризи и Занаве, Фища (Лежа), Албания
Мисли глобално, храни се локално или местните традиции и знания като основа за успешен модел по принципите на Slow Food
16:30 – 17:30
Дженаро Лучано,
старши майстор пицар, собственик на Antica Pizzeria Port’Alba в Неапол – най-старата пицария в света!
Лекция: Историята на пица Наполетана
31 Януари, Петък
СЪСТЕЗАТЕЛНИ БОКСОВЕ
9:00 – 14:00
Кулинарно състезание – квалификация на Софийската професионална гимназия по туризъм
Категория Най-добър млад готвач
14:30 – 15:30
Бокс 1
Демонстрация на Метро Академия:
METRO шеф Юри Велев
Ястия от млечно телешко; Италиански сирена собствена марка
16:30 – 17:30
Бокс 1
Демонстрация на Метро Академия:
METRO шеф Юри Велев
Ястия от млечно телешко; Италиански сирена собствена марка