РЕГЛАМЕНТ
________________________________________________________________
За въпроси относно регламента
Милен Панев Т. 0899 190 234
Краен срок за записване и подаване на документи 4 Април 2019г.
За регистрация и въпроси към организаторите:
krasimira.slavkova@bapc.bg
НОВ ПРОЧИТ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА КУХНЯ
Тема: СВОБОДНА
Презентация: В БИТОВА ПОСУДА
Задължителен продукт: ОРИЗ
Изисквания към състезателите и Критерии за оценка:
Състезателите трябва да приготвят 2 порции (в две чинии) топло основно ястие до 360 гр., една за оценка от журито и една за официална снимка и презентация пред публиката.
Всеки участник има право точно на 45 минути за приготвяне на темата. Излизане от времето ще бъде санкционирано от организационния комитет и журито.
Всеки участник ще подсигури необходимите си продукти сам, по предварително направеното от него меню.
Не са позволени предварителни заготовки, ако те не са включени в предварително предоставената рецепта и одобрена от Организационния комитет и Техническото жури, с изключение на по долу изброените продукти:
- Зеленчуци, плодове – измити почистени, но не нарязани;
- Картофи – измити и обелени, но не нарязани;
- Лук – обелен, но не нарязан;
- Основните съставки могат да бъдат претеглени и измерени;
- Позволено е да се махнати люспите и костите на рибата;
- Позволено е да са махнати костите от месото;
- Забранено е използването на не ядливи продукти!
Кандидатите ще трябва да представят своите продукти пред Отговарящите за кухнята комитет преди започване на състезанието. В случай на свършване на тази задача организаторите си запазват правото да предприемат допълнителни мерки в съответствие с характера на нарушението.
Промени в менюто могат да се правят, но само в писмен вид до организаторите и техническото жури. Всеки участник ще получи потвърждение.
Всеки състезател трябва да донесе със себе си необходимия набор и асортимент от инструменти и нужната му за участието и презентацията посуда.
Участника се състезават самостоятелно по време на цялото състезание, като няма право да ползва помощници освен „стюард” – хигиенист. Препоръчваме да си подсигури свой „
Основен критерий за оценка от журито за всички ястия са използваните продукти и метода на работа. Ястията трябва да бъдат креативни, професионално презентирани, в модерен стил и с кратко описание.