Атрактивен асортимент от микро растения, ядливи цветя и бейби зеленчуци ще предлага МЕТРО
- Професионалните ХоРеКа клиенти, блогъри и кулинарни ентусиасти ще имат възможност да подобрят презентацията на блюдата с едновременно естетични и здравословни продукти
Микро растения, ядливи цветя и бейби зеленчуци добавя отскоро в асортимента за професионални си ХоРеКа клиенти МЕТРО Кеш енд Кери.
Микро растенията на различни зеленчуци попадат в групата на т.нар.“ функционални храни „, притежаващи изключителни вкусови и здравословни качества. Това са годни за директна консумация листенца, които се изплозват като визуална и вкусова добавка към различни видове ястия. Берат се веднага след поникването на първите листенца, преди да израснат в зрели растения – гаранция за свежест и здравословно съдържание. Микро листата са най-дребни от всички зелени салати и билки, по-малки са от „бейби листата” и могат да се предложат в изключително богата разновидност като микро листа от рукола, спанак, броколи, босилек и т.н.
Ядливите цветя намират приложение в кулинарията, както за декорация на блюда и коктейли, така и за пряка консумация. Същинските цветове могат да се използват пресни, захаросани или сушени. Ядливите цветя могат да се използват за чай, сиропи, желета, сосове, оцети, салати, както и за украса на торти, плодови салати и други десерти.
Мини-зеленчуците се обработват изключително лесно, а полезните вещества в тях се задържат много по-дълго време. Фитнес-центровете, спортните барове, заведенията с изискана кухня са най-добрите клиенти на бейби зеленчуците. Миниатюрните растения са идеални и за украса на ястия. Изследване на 25 вида микрозеленчуци (включително зеле, ряпа, цвекло, и червено зеле), установява, че почти всички сортове, са между четири и шест пъти по-богати на хранителни вещества (включително витамини С, Е и бета-каротин), в сравнение с напълно развитите растения.
Новостите в асортимента на МЕТРО демонстрират ангажираността му към професионалните клиенти от ХоРеКа сектора. Друга целева група за тези продукти са и кулинарните блогъри, които често пъти първи налагат иновативни решения, свързани с вида и презентацията на храните.
Повечето от тези продукти имат изключително кратък живот на рафта, затова МЕТРО ще поддържа ограничен асортимент от тях. Заинтересованите клиенти ще могат да поръчват желаните продукти в самите МЕТРО магазини, в техните отдели „Плодове и зеленчуци“ на телефони:
София 1 – 02/9762 165
Русе – 082/ 885 165
София 2 – 02/ 9334 165
Пловдив 1 – 032/ 605 165
Варна – 052/ 588165
Бургас – 056/ 857165
Стара Загора – 042/ 613165
Благоевград – 073/ 827165
Велико Търново -062/ 663165
Плевен – 064/ 908165
Пловдив 2 – 032/ 273165