На 27.05.2013г. ще се проведе кулинарен курс в Метро Академия София с партньорство с БАПГ.
Тема на лекцията ще бъде :
Карвинг и декорация
Водещ: Веселина Славчева
От 2000 година работя в сферата на приложните изкуства(рисувана коприна, брюкселска дантела и бродерия). Имам редица награди и публикации, участвам в организирането и провеждането на национални детски конкурси свързани с тези области. След завършването на пълен курс за изработка на фигури от плодове и зеленчуци в „Wandee Culinary Scool”, признато от Министерство на образованието в Банкок, Тайланд се занимавам професионално с карвинг, написах първото българско ръководство за изработване на фигури от плодове и зеленчуци.“
Веселина има спечелени следните призове:
2009 година – бронзов медал в Международен Кулинарен фестивал в Истанбул, Турция.
2010 година:
- сребърен медал в Първият шампионат за скулптори от плодове и зеленчуци във Франция – „Irisiades 22 mai 2010 Chateau D’auvers”;
- бронзов медал от Европейски фестивал в Либерец, Чехия;
- сребърен и бронзов медал в Люксенбург на световното първенство ” Villeroy & Boch Culinary World Cup”
2011г. :
- бронзов медал в „International Istanbul Gastronomy festival”,
- златен медал в Сърбия ”Balkanski Kulinarski KUP”,
- сребърен медал в Москва„International Kremlin Culinary Cup”,
2012 година:
- златен медал отново в Турция и бронзов медал от Олимпиадата в Ерфурт, Германия.
От началото на 2010година обучава хора с увреден слух.
Час | Тема |
---|---|
10:00 | Теория – история на карвинга, основни принципи и методи на работа |
11:30 | Кафе пауза |
12:00 | Видове инструменти и работя с тях |
14:00 | Обедна почивка |
15:00 | Изработване на няколко вида цветя от морков, чери домат и ябълка |
16:30 | Кафе пауза |
17:00 | Демонстрация -геометрични фигури върху тиква |
18:00 | Край |