На 15.05.2013г. ще се проведе кулинарен курс в Метро Академия София с партньорство с БАПГ.
Тема на лекцията ще бъде :
Класически десерти
Класическите десерти като крем брюле и тирамису са неизменна част от листата на много класни ресторанти и сладкарници. Винаги е приятно и когато ти поднесат като комплимент вкусен бонбон-трюфел…, а има ли някой който не обича торта пълна със мекия вкус на ганаш?За да научите тънкостите при приготвянето им заповядайте на демонстрационния семинар на тези класически десерти в МЕТРО Академия!
Водещ: Александър Цеков
Александър завършва професионалната гимназия по туризъм в гр. Банкя. Започва професионалния си опит в ред проминентни заведения в София и висококатегорийни хотели. Паралелно избира са следва различна от кулинарната специалност като висше образование.По настояще се занимава със сладкарските изделия в бизнес хотел Метрополитън в гр. София.
Час | Тема |
---|---|
10:00 | Технически инструктаж. Основни съставки за класическите кремове |
11:30 | Кафе пауза |
11:45 | Приготвяне на крем брюле и тирамису |
13:35 | Обедна почивка |
13:50 | Приготвяне на смеси с шоколад, ганаш и трюфели |
16:00 | Край |