Тема: „Сватбени торти“
РЕГЛАМЕНТ
Организатор: Списание „Кафе пауза…“ („Арте Бянко“ ЕООД)
Съорганизатор: Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите -7 („А.Р.И.З. -7“)
Партньор: Интер Експо център
Партньор: Българска Асоциация на професионалните готвачи
Дата: 7 – 10 ноември 2012 г.
Място: Интер Експо Център – София
В дните на специализираните изложения Сихре, Интерфуд и Дринк, Месомания, Светът на млякото, Булпек и Салон на виното
Представяне:
Конкурсът „Дизайнерски торти“ се провежда за първи път в България, като темата e „Сватбени торти“ .
Участници:
Професионални сладкари от фирми, произвеждащи сладкарски изделия; сладкарски цехове в хотели, ресторанти и фирми за кетъринг от цялата страна
Място на провеждане на Дефилето:
- 1. Тортите ще бъдат аранжирани на специално място, определено за събитието
- 2. Максимален брой участници – 20
- 3. „Сцената“ на дизайнерските торти ще бъде обособена като самостоятелна изява, на оградено пространство, експонатите ще бъдат поставени върху специални маси, мястото декорирано според темата на Дефилето.
Време:
Тортите се предоставят от участниците в готов вид или се досглобяват на място, за което е необходимо възможно най-краткото време (следобяд преди откриването на изложението, т.е. 6 ноември). Допълнително ще бъде уточнен часът на предоставяне на експонатите.
Осигурен награден фонд.
Награда на публиката с тайно гласуване за „Торта на публиката“, чрез попълване на анкетни карти.
Работен материал и техники:
- Макет на торта!!!
- Основна суровина – захарна маса, айсинг
- Декорацията трябва да бъде от ядливи материали
- Техники – обличане със захарна маса; изработка на захарни цветя, фигури, декорации; изрботка на детайли и декорации с айсинг, рисуване с четка, air brush и др.
- Височина до 1,5 м
- Диаметърът на предоставената маса е 60 см – съобразете изработването на тортата с това!
- Аранжиране на масата
- Забележка: изработката и използваните суровини трябва да бъдат съобразени с това, че тортата ще се експонира в залата във всичките 4 дни на изложението!!!
Оценяване:
Тортите ще бъдат оценявани анонимно от професионално жури по следните критерии:
- Изпалзвани техники
- Сложност на изпълнение
- Външен вид н композицията
- Прецизност на изработката
- Цветово съчетание – колоритност
С една дума – творчество!
Изпращане на предварителна заявка за участие, след което се подписва договор за участие от 10 до 20 септември 2012 г.!!!:
e-mail: artebianco@abv.bg (списание „Кафе пауза…“), придружени с три снимки на сватбени торти, изработени от участника. Ако желаещите са повече от 20, ще има предварителна селекция на кандидатите.
Забележка: Номерът на съответния експонат се определя по реда на заявката, изпратена до организаторите. Участниците няма да знаят своя номер.
Реклама: Включване в каталога на Дефиле „Дизайнерски торти“ – с минимално каре тип „визитка“ с лого и информация за фирмата – ¼ стр. – 80 лв. без ДДС. Тираж на каталога 2500 бр., който ще се разпространява безплатно в дните на Дефилето. Възможност за по-голям размер реклама по оферта.
Връчването на наградите ще стане официално на „сцената“ на Дефилето в 16.00 ч. (по предварителна информация).
Експонатите ще останат в залата до края на изложението.
За повече информация: e-mail: artebianco@abv.bg, списание „Кафе пауза…“, http://www.facebook.com/DefileNaButikoviTorti