Телешко руло пълнено със спанак и Груер
За 6 порции
Активно време: 1 час
Общо време: 1 1/2 час
Съставки
1 лъжица паста аншоа
1 пръчка (1/2 чаша) безсолно масло,меко6 телешки котлета /скалопини : за предпочитане нарязани на не повече от 1/ и инча дебелина /
85 грама сирене Груер ,едро настърган /1 и ½ чаша/
55- 60 грама дребни листа свеж спанак /1 ¼ чаша /
1/3 чаша сухо бяло вино
3 лъжици нарязан пресен магданоз
Смесете пастата от аншоа с 4 лъжици от маслото в купа.Внимателно начукайте котлети на по малко от 1/8 инча дебелина между два листа найлонов плик с плоската страна или с точилка.Потправете леко сухите котлети със сол и пипер,след това покрийте с 1 ½ чаена лъжица от сместа върху всеки котлет./би трябвало да ви остане малко масло/.Поръсете с ¼ чаша сирене върху сместа от маслото и пастата като оставяте по ¼ инча граница.След това сложете листата от спанак,припокриващи се в един ред, да покрият котлетите. Навийте стегнато като започнете с късата страна, след което сложете дървена клечка ,за да не се отваря.
Загрейте фурната предварително на 230 градуса
Загрейте 2 лъжици масло във тиган на умрено висока температура докато не изчецне пяната.След това задушете телешкото,обръщайте от време на време докато не стане златисто от всички страни, общо около 4 минути.Прехвърлете тигана във фурна и гответе телешкото около 5 минути.Преместете телешкото с щипци в чиния и дръжте топло, покрито.
Излейте цялата мазнина освен 1 лъжица мазнина от тигана,прибавете виното и деглазирайте тигана като варите на висока температура, остъргвайте кафявите парченца, докато се редуцира на половина, около 2 минути.Махнете от котлона, прибатете всички сосове натрупани в чиния и с въртеливи движения разбъркайте останалите 2 лъжици масло/не това с аншоата/. Гответе на ниска температура до смесването. Смесете с магданоза и пипер и сол на вкус.