СЕМИНАР НА ТАЙЛАНДСКА КУХНЯ
На 28.06.2008г. в град Пловдив с представител на БАПГ Николай Боруков в клуб Леро се проведе обучителен семинар,който беше част от фестивала на Тайландската кухня у нас.
Обучаващите готвачи бяха Витсану Житкум и Винат Крубут – Хилтън Пукет Аркадия , които освен известни кулинари са и преподаватели в Университет по Туризъм в Кралство Тайланд.
Гост на събитието беше и Тайландския посланник.
Курса се проведе на два етапа – теоритична и практическа част.Българските готвачи посетили курса успяха да се докоснат не само до тайландското кулинарно изкуство но и до тяхната култура като цяло.
Практическата част представляваше приготвянето на традиционни ястия с автентичните за тях съставки представени по модерен и артистичен начин.
Участниците можаха да се насладят на вкусовите качества на кисела супа от скариди и лимонена трева,пържена юфка по тайландски и традиционния десерт банани в кокосово мляко.
Семинара привлече голямо внимание от страна на готвачите в региона които се запознаха с тази екзотична кухня събрала в себе си вековете традиции и история на Тайланд.
Събитието се организира от
Българската Асоциация на Професионалните Готвачи съвместно с
Tourism Autority of Thailand.