НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 зелена салата
2 морковa
50 г. Прясна целина
50 г. Пресни гъби
50 г. Пресни тиквички
100 г. Пилешко филе
30 г. Балсамов оцет
100 г. Зехтин
1 стрък маштерка
1 стрък босилек
1 домат
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В загрят тиган се запържва нарязаното на пърчета пилешко филе. Изважда се и се оставя да се изцеди от мазнината.
Зелената салата се нарязва не много ситно. Тиквичките, целината и морковите се нарязват на жулиен. Зелената салата се обърква с нарязаните тиквички, целина и моркови.
Подготвя се винегрет от балсамов оцет, зехтин и ситно нарязаните маштерка и босилек.
В чиния за сервиране се подрежда канапе от домати. Върху него се слага салатата. Напръсква се с винегрета и се сервира със запържените пилешки филета.