Порции: 4
Време за подготовка: 15 мин.
Време за приготвяне: 12 мин.
Общо време за приготвяне: 57 мин.
Продукти:
2 суп. л. „лек” соев сос
1 суп. л. Китайско оризово вино
1 голяма скелидка чесън, накълцана
1 суп. л. накълцани пресен корен от джинджифил
4 парчета риба тон
1 суп.л. растително олио
Начин на приготвяне:
1. В плитка чиния смесете соевия сос, виното, чесъна и джинджифила. Оваляйте парчетата риба тон в получената марината и оставете минимум 30мин в хладилник
2. Затоплете грил до средна температура
3. Оваляйте парчетата риба в олиото и запечете на грила за около 3 до 6 минути от всяка страна, а остатъчната марината изхвърлете.