Seafood – Морски дарове
Anchovy – Аншуа
Atlantic Halibut – Атлантически халибут
Belted Bonito – Паламуд
Blue Fish – Лефер
Blue fin tuna – Най-голямата и скъпа разновидност на риба Тон
Caviar – Хайвер. Употребява се за предимно за черния хайвер от есетрови риби
Clams – Вид морска или сладководна мида с овална форма
Cod – Бяла риба, треска
Crab – Рак
Crayfish – Малък, подобен на лобстер, сладководен рак
Gar Fish (also Houndfish) – Зарган
Eel – Змиойрка
Haddock – Мерлуза
Herring – Херинга
Hausen – Моруна
John Dory – Джон дори
Kipper – Риба, която е разрязана по дължина от главата до опашката, почистена, осолена и пушена. Най-често се използва херинга или сьомга
Langoustine – Лангустина. Вид сладководна, скарида, приличаща на лобстер
Lobster – Омар
Mackerel – Скумрия
Mussels – Миди. Морски или речни, това име се употребява за големите, черни продълговати миди
Norwegian Fjord Trout – Норвежка пъстърва
Octopus – Октопод
Oysters – Стриди
Perch – Костур
Pollock – Бяла риба от семейството на Треската
Palourdes – Вид кръгла мида
Plaice – Калкан
Red Sea Bream (also Common Sea Bream) – Фагри
Red Mullet – Барбун
Roe – Общо наименование за всички видове хайвер
Salmon – Сьомга
Salmon Roe (Red Caviar) – Червен хайвер (сьомга хайвер)
Sea bream – Ципура
Sea Bass – Лаврак
Scad – Сафрид
Scallops – Скалопини (Сен Жак)
Sea Urchin – Морски таралеж
Shrimp – Скарида
Sheat Fish – Сом
Sprats – Шпроти
Squid (Calamari) – Калмар
Surimi sticks– Рулца от раци
Swordfish – Риба Меч
Tuna – Риба тон
Turbot – Калкан