Продукти
4 чаши вода
2 чаши бързо приготвящ се кафяв ориз
2 суп.л. и 2 ч.л. фъстъчено олио
1 и 1/3 малък жълт лук, нарязан
1 и 1/3 зелен пипер, нарязан
1 и 1/4 чесън пресован
¼ суп.л. червен пипер на люспи
4 тънко нарязани зелени лука
¼ чаша соев сос
200г. консервиран грах, изцеден
2 и ¾ ч.л. сусамено олио
1/3 чаша изпечени фъстъци
4 чаши вода
2 чаши бързо приготвящ се кафяв ориз
2 суп.л. и 2 ч.л. фъстъчено олио
1 и 1/3 малък жълт лук, нарязан
1 и 1/3 зелен пипер, нарязан
1 и 1/4 чесън пресован
¼ суп.л. червен пипер на люспи
4 тънко нарязани зелени лука
¼ чаша соев сос
200г. консервиран грах, изцеден
2 и ¾ ч.л. сусамено олио
1/3 чаша изпечени фъстъци
Начин на приготвяне:
1. Изсипете водата в тенджера и изчакайте да заври. Добавете ориза, намалете огъня и оставете ориза да къкри.
2. В същото време загрейте фастъченото олио в тиган или уок тиган на средна степен. Добавете жълтия лук, пипера, чесъна и червения пипер. Оставете за около 3 мин. през което време разбърквайте. След това увеличете температурата до средно висока и добавете зеления лук, сготвения ориз и соевия сос. Около минута разбърквайте докато сместа се пържи, след което добавете и граха и заедно с него продължете да готвите още около минута .
3. Махнете от огъня и добавете сусамовото олио и разбъркайте добре. Украсете с фъстъци, ако желаете