Bisque – Биск. Традиционно, крем супа направена от зеленчуци и морски дарове, най-вече ракообразни.
Bouillabaisse – Средиземноморска рибна супа.
Bouillon – Бульон
Cabbage rolls – Зелеви сърми
Caprese – Капрезе
Carpaccio – Карпачо
Chowder – Много гъста супа, обикновено с рибни продукти или картофи
Coleslaw – Колслоу
Cannelloni – Канелони
Consommé – Бульон консуме
Cordon Bleu – Кордон Бльо
Course – Ястие
Filet mignon – Филе миньон
Fillet Steak – Стек от филе
Fondue – Фондю
Fricassee – Фрикасе
Gratin (Gratinée) – Огретен
Hash Browns – вид картофени крокети
Lasagna – Лазаня
Mashed Potatoes
Mousse – Мус
Omelet (also Omelette)- Омлет
Paella – Паеля
Paté – Патé
Ragout – Рагу
Ratatouille – Рататуи
Risotto – Ризото
Salad Nicoise – Салата Никозиа
Soufflé – Суфле
Side Dish (also just Side(s) – Гарнитура
Tabbule (also Tabbülè) – Табули
T-bone Steak – стек от телешко бон и контра филе разделено с т – боразна кост.
Waldorf salad – Салата уолдорф
Wiener Schnitzel – Виенски Шницел