Продукти:за 6-8 порции1.5 кг обезкостено свинско филе
Билково-пиперена смес:30 g млян черен пипер
30 g настърган пармезан
10 g сушен босилек
10 g сушен розмарин
10 g мащерка
1-2 g чесън на прах /чесново брашно/
1-2 g сол
Начин на приготвяне:Подсушете свинското месо с домакинска хартия. В малка купа смесете всички продукти за билково-пиперената смес и с нея поръсете добре месото /от всички страни/. Поставете свинското месо в плитък съд и го изпечете за около час – час и половина във фурната на 180 °C, докато стане готово за консумация. След като го извадите от фурната, го оставете да изстина около 5-10 минути, преди да го нарежете на филийки /за сервиране/.
Предложение за сервиране:
По желание, сервирайте това ястие със салца от шарен боб, картофено пюре, зелен фасул и царевичен хляб.