СЛАДКАР НА БЪЛГАРИЯ – 2010
Индивидуално съревнование за сладкари
Първи кръг
Без дегустация
– Един (1) експонат, височина поне: 60 см.Темата и материала са по избор на участника.
– Един(1) експонат торта.Свободна тема
– Едно (1) плато с петифури – 3 различни вида
Експонатите се приготвят предварително и трябва да са в залата в първия ден на конкурса.През този ден журито ще оценява.През следващите дни експонатите ще останат в залата.
Организаторите осигуряват район за участниците – дисплей маса.Съдовете и всичко останало се подсигурява от състезателя.Мястото може да се аранжира със следните аксесуари(драперии, свещи, светлини, цветя и т.н.).Декорацията на масата не се оценява, но прави впечатление.Всички експонати трябва да имат технологична карта и табела с име на ястието, автор, град, държава.
Втори кръг
С дегустация
Ресторантъорски сладкиш
60 минути ще бъдат дадени да се приготви и представи в напълно екипираните боксове горещ или студен десерт за два куверта – по избор на конкурента.Позволено е продуктите да са темперирани.
КРИТЕРИИ за оценяване :
Представяне / Нововъведения
Включва апетитен външен вид,стил при направата, изящно представяне,съвременен стил
0-20 точки
Композиция
Съгласуване на цвета и вкуса, практичност, смилаемост
0-20 точки
Правилна Професионална Подготовка
Правилна подготовка на храната,отговарящо на днешно съвременно кулинарно изкуство
0-20 точки
Аранжиране/Сервиз
Чисто аранжиране,образцова метализация
0-20 точки
Максимален брой точки 80.Половин точки не се дават.
За повече информация и регистрация
г-ца Красимира Славкова секретар на БАПГ
0897 854 720
krasimira.slavkova@bapc-bg.com