Meat – Месо
Calf – Теле, малкото на повечето говеда (но също така и слон, кит и т.н.)
Cow – Крава
Duck – Патица / Muscovy Duck – голяма патица ,произлизаща от Мескико и Америка
Ewe – Овца (женска)
Fowl (n) – Птица, отглеждана, заради месото и яйцата си
Goose – Гъска
Grouse – Яребица
Game – Дивеч
Gamebirds – Диви птици
Hare – Вид заек, достигащ 7 кг
Hog – Мъжко прасе. Обикновено кастрирано прасе за угояване
Ibex – Дива коза
Lamb – Агне, агнешко
Mutton – Oвен, овнешко
Ostrich – Щраус
Pork – Свинско
Poultry (n) – Домашни птици, птиче месо
Quail – Пъдпъдък
Rabbit – Заек
Rooster – Петел
Suckling pig – Прасенце (сукалче)
Pheasant – Фазан
Pigeon – Гълъб
Ram – Овен, коч
Snail – Охлюв
Partridge – Яребица
Pork – Свинско
Poussin (Fr) – Малко пиле
Sheep – Овца (двата пола)
Snails – Охлюви
Turkey – Пуйка
Veal – Месото на много младо теленце, от един до три месеца (сукалче)
Venison – Еленско месо
Wild boar – Глиган
cutsBrisket – Говежда разфасовка от гърдите или долната част на гърдите
Meat
Brain – мозък
Chicken Breast – Пилешки гърди
Chicken Drumsticks – Пилешко бутче (само долната част)
Chicken Тhighs – Парти бутчета
Chicken Wings– Крилца
Chop – Пържола
Chuck – Евтина говежда разфасовка, обикновено от врата или плешката, използвана за стекове или кайма
Cutlet (АмЕ) – Котлет, пържола
Leg – Бут(че) (целия бут – долна и горна част)
Liver – Дроб /черен/
Lungs – Дроб /бял/
Neck chop – Вратна пържола
Net – Було
Rib cage – Фенер (при птиците)
Rump – Говежда разфасовка от долната част на гърба, не толкова крехка, като контрафилето
Shank – Джолан
Shoulder – Плешка
Sweetbread – Момици
Tail – Опашка
Thigh – Горната част на бутче
Tongue – Език
Tripe – Шкембе
Offal – Карантия
Offal – Дреболии
Ox muzzle – Говежда муцуна
Ox Tongue – Говежди език
Ears – Уши
Feet – Крака
Giblets – Шийки,сърчица, дробчета и воденичките на ядливите птици
Gizzard – Воденичка
Heart – Сърце
Kidney – Бъбрек