Equipment – Оборудване
Bowl – Купа
Bun tin (muffin pan AmE)– Тава с форми за кекс
Casserole – 1. Гюведже; 2. Ястие приготвено в гюведже
Cheesecloth – Тензух
Cheese Board – 1. Дъска за сервиране на сирене 2. Плато сирена
Chip basket – Кошницата на фритюрника
Chopping board – Дъска за рязане
Clayware – Глинени съдове
Colander – Гевгир
Convection oven – Ковектомат
Cooker – Съд, в който има нагревател; има различни видиве, предназначени за приготване на различни продукти и ястия
Cooking utensils – Готварски инструменти
Convection oven – Конвекторна фурна
Dishwasher – Миална машина
Dryer – Сушилня
Dutch oven – Голяма тенджера, обикновено изработена от чугун и се използва за приготовление на гювечи, задушени ястия и печене на големи парчета месо
Earth pottery – Глинени съдове
Fridge – Хладилник
Food processor– Кухненски комбайн
Freezer – Фризер
Frying pan (also Skillet AmE) – Тиган
Funnel – Фуния
Hand mixer – Ръчен миксер
Grill – Грил. „Саламандер”
Hob – Котлон
Hood – Абсорбатор
Lid – Похлупак, капак
Microwave (oven) – Микровълнова фурна
Meat Tenderiser – Чук за пържоли (месо)
Mixing bowl – Дълбока купа за разбъркване
Oven – Фурна
Plastic Wrap – Опаковъчно фолио
Roasting tin (rоasting pan AmE) – Тава за печене
Ramekin – Малка керамична купа, в която се готвят и сервират различни храни – брюле,суфле…
Sieve – Сито
Sink – Мивка
Saucepan – Вид тенджера
Stick blender – Голям миксер с рамо
Stove – Печка; в Брит.английски има също значението на отоплителна печка (на дърва или въглища)
Vessel – Съд
Wok – Дълбок тиган за стир фрай
Wood-burning oven – Пещ на дървени въглища