Home » Водещи, Състезания

Категория „Паста” за купата на Делита Трейд

5 март 2020 No Comment

Индивидуално съревнование за готвачи   

Участие в надпреварата „Паста за купата на Делита Трейд” ще вземат само първите 10 претендента по реда на тяхното записване.

Един от основните критерии на журито при оценяването на всички ястия е списъка с продукти и метода на работа. Трябва да бъдат професионално презентирани с кратко описание. Освен регистрационната карта е нужно и изготвянето на меню на един лист/ А4, който да бъде изпратен към организаторите.

  • Правилно наименование на ястията е задължително.
  • Ястията/ експонатите не трябва да са оценявани на кулинарни състезания до този момент.
  • Всеки участник трябва сам да подсигури необходимите продукти по предварително направеното от него меню.
  • Не се позволява внасянето на заготовки, ако те не са включени в предварително предоставената рецепта и одобрени от организационния комитет и техническото жури.
  • Не се допуска внасяне на друг вид паста за тази категория. 
  • Никаква предварителна подготовка няма да бъде разрешена. Освен изброените продукти:

– зеленчуци, плодове – измити, почистени, но не нарязани;

– картофи – измити и обелени, но не нарязани;

– лук – обелен, но не нарязан;

– основните съставки могат да бъдат претеглени и измерени;

– позволено е да се махнат люспите и костите на рибата;

– позволено е да са махнати костите на месото

  • Не ядливи продукти не трябва да се използват.
  • Кандидатите трябва да предоставят за проверка всички свои продукти пред отговарящият за кухнята комитет, преди започване на състезанието. В случай на неизпълнение на тази задача организаторите си запазват правото да предприемат допълнителни мерки в съответствие с характера на нарушението.
  • Промени в менюто могат да се правят само в писмен вид до организаторите.

Имайте предвид, че промените могат да се правят не по късно от 15 Април 2020г. Всеки участник ще получи потвърждение.

Тема:  ПРЯСНА ПАСТА, приготвена с брашно……………., ЗА КУПАТА НА ДЕЛИТА ТРЕЙД ООД със задължителен продукт коприва и охлюви.

Брашната за замесване на пастата се подсигуряват от фирма Делита Трейд и са следните видове:

– БРАШНО ОТ ТВЪРДА ПШЕНИЦА SEMOLA „REGGIO DI FARINA“

– БРАШНО ОТ ТВЪРДА ПШЕНИЦА ДВОЙНО СМЛЯНО (SEMOLA RIMACINATA) „REGGIO DI FARINA“

– ИНТЕГРАЛНО БРАШНО/ПЪЛНОЗЪРНЕСТО ПШЕНИЧНО БРАШНО/ Grandi Molini Italiani „GMI“LINEA –PRIMO INGREDIENTE

Всеки състезател, ще получи нужното му количество брашно за замесване на тестото в състезателния бокс.

Всеки участник ще подсигури необходимите си допълнителни продукти сам, по предварително направенo от него меню.

Приготвят се 2 порции паста (в две чинии), една за оценка от журито и една за официална снимка и презентация пред публиката.

Всеки участник има право точно на 60 минути за приготвяне на ястието си, и 5 минути за влизане и 10 за почистване и излизане от бокса, както следва:

– 5 минути за подготовка на работното място

– 60 минути за приготвяне на ястията

– 10 минути за почистване на работното място

Излизане от времето ще бъде санкционирано от организационния комитет и журито.

Участника се състезават самостоятелно по време на цялото състезание, като няма право да ползва помощници освен „стюард” – хигиенист. Препоръчваме да си подсигури свой „стюард-хигиенист”.

  1. Процес на приготвяне и почистване на работното място – 10 точки
  2. Правилен и професионален начин на готвене, с модерни технологии – 20 точки
  3. Презентиране и сервиране – 30 точки                                                                                           
  4. Вкусови качества- характеристики (вкус, цвят, визия) – 40 точки

Максимум точки – 100 за всеки курс. Половин точки не се използват.

 

Сертификат за участие ще бъде даден на всички участници.

1во място Златен медал, Диплома, предметни награди и Парична награда

2ро място Сребърен медал, Диплома, предметни награди

3то място Бронзов медал, Диплома, предметни награди 

Регистрацията става само онлайн.

Крайна дата: 13 Април 2020

 

За повече информация и контакт :

krasimira.slavkova@bapc.bg

________________________________________________________________

РЕГЛАМЕНТ

________________________________________________________________

ФОРМА ЗА УЧАСТИЕ

________________________________________________________________

 

 

Comments are closed.