Home » Водещи, Състезания

Студен Бюфет – НОВА КАТЕГОРИЯ

17 февруари 2020 No Comment

Състезанието е отворено за всички професионални готвачи

  • Правилно наименование на ястията е задължително.
  • Ястията/ експонатите не трябва да са оценявани на кулинарни състезания до този момент.
  • Не ядливи продукти не трябва да се използват.
  • Състезателите трябва да пристигнат в деня на състезанието със своите ястия в готов вид за презентация. САМО незначителни довършителни работи ще бъдат разрешени на място в деня на състезанието.
  • Състезателите са длъжни да носят свои инструменти, ножове, тенджери, тигани и малки електрически или механични уреди за довършителните работи по експонатите.

Промени в структурата на менюто могат да се правят само в писмен вид до организаторите/ Техническото жури.

Имайте предвид, че промените могат да се правят не по късно от 15 Април 2020г.  Всеки участник ще получи потвърждение.

Краен срок за записване и подаване на документи 13 Април 2020г.

 

Категорията е без дегустация. Журито си запазва правото да провери всички ястия на масата за използването само на ядливи продукти.

Маса за презентация

  • Всеки участник трябва да презентира на маса с размери 180см. дължина и 80см. ширина, която ще бъде предоствана от организаторите.
  • Декорацията на масата е по избор на участника.
  • Наименование на всяко ястие трябва да бъде поставено на дисплей от всеки един участник. Рецепта трябва да има при поискване от журито.
  • Всеки участник сам осигурява презентационните чинии, материалите и декорацията за масата.

Всеки участник трябва да приготви шест различни вида студени предястия, два вида десерт и три основни ястия сервирани в индивидуални презентационни чинии. 

А1 Шест различни вида студени предястия

Тип тапас, да не надвишават 0.080 гр. Трябва да се приготвят по 10 бр. от всеки вид. Свободна презентация.

2 вида месни тапаси        от вид   x 10 бр.  на бюфета /пример, пилешко, свинско/

2 вида безмесни тапаси  от вид   x 10 бр.  на бюфета  

1 вид рибни тапаси                       x 10 бр.  на бюфета

1 вид веган тапаси                        x 10 бр.  на бюфета

 

А2 Три вида индивидуални основни ястията презентирани в чинии

Трябва да бъдат сервирани на бюфета в индивидуални основни чинни. /към ястията трябва да присъства и гарнитура по избор на участника/. Свободна презентация.

1 вид   х 1 бр. месно ястие

1 вид   х 1 бр.  рибно ястие

1 вид   х 1 бр. вегетарианско ястие

 

А3 Два различни вида индивидуални десерти 

Десерта не трябва да надвишава 0.120гр. Свободно презентирани на бюфета.

2 вида x 10 бр. от вид = 20 бр. десерти

  • Презентация и иновация  25 точки
  • Композиция 25 точки
  • Правилна професионална подготовка, техники 25 точки
  • Сервиране 25 точки

Общо брой точки 100, половин точки не се дават.

Регистрацията става само онлайн.

Крайна дата: 13 Април 2020

 

За повече информация и контакт :

krasimira.slavkova@bapc.bg

________________________________________________________________

РЕГЛАМЕНТ

________________________________________________________________

ФОРМА ЗА УЧАСТИЕ

________________________________________________________________

 

 

Comments are closed.